Cornuri de paine cu susan

Postat de RuxyRux in Piine
28 Oct 2014 | 4743 vizualizari
Cornuri de paine cu susan

Minunate!

Ingrediente

  • 1 kg si 200 gr faina
  • 60 ml ulei (de palmier va recomand)
  • 3 lingurite rase de sare
  • 5 linguri cu varf de zahar
  • 2 plicuri de drojdie
  • 650 ml apa calduta
  • 2 galbenusuri + 8 linguri lapte + 1 lingura de zahar pentru uns
  • susan (sau mac daca nu va place)

Mod de preparare

Din aceasta cantitate vor iesi 8 cornuri mari delicioase. Daca doriti le puteti face mai micute dar le veti coace in doua tavi.

Se cerne faina se face in mijlocul ei o gropita...se adauga sarea si uleiul pe margine, drojdia si zaharul in centru, apoi se adauga apa calduta si se framanta in jur de 6 sau 7 minute aluatul. Se cresteaza coca adanc in forma de cruce si se lasa la crescut  timp de o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Cand este gata se pliaza de cateva ori si se imparte in 8 bucati egale.

Fiecare bucata se va intinde pe o suprafata infainata in forma de cerc, dar nu foarte subtire. Rulam usor si formam cornul pe care il asezam in tava de copt tapetata cu foaie pergament.

Formam toate cornurile si le lasam la crescut  20 de minute la loc cald langa aragaz.

Vom unge pe rand fiecare bucata cu galbenusurile amestecate cu lapte caldut si zahar, apoi vom presara susan din belsug.

Am copt cornurile pentru aproximativ 35 de minute ( sau pana se rumenesc, in functie de cuptor).

Mare bunatate!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de paine cu susan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Focaccia cu masline a la Simo

Postat de Corina33

Focaccia cu masline a la Simo

Se pregateste aluatul : amestecam faina cu drojdia uscata si cu sarea. Dizilvam zaharul in apa calduta, apoi turnam peste faina. Se amesteca bine, apoi se framanta aluatul cu mainile bine unse cu...

Citeste continuarea

Paine cu crenvursti si mozzarella

Postat de madi_marin

Paine cu crenvursti si mozzarella

Punem în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, zahărul şi sarea. Montăm cârligul de frământare şi amestecăm un pic ingredientele uscate. Apa caldă se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2014, 22:07
bune bune
la 28.10.2014, 22:16
Delicioase!
la 28.10.2014, 22:31
Tare bune si rumene!!
la 28.10.2014, 22:44
arata foarte bine!
la 28.10.2014, 22:51
Eu am niste material de burgeri . Ar merge perfect impreuna

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking