Cornuri din aluat dospit cu branza dulce a la Gaby

Postat de MotanLaOale in Prajituri
25 Sep 2013 | 16821 vizualizari
Cornuri din aluat dospit cu branza dulce a la Gaby

Mi s-a parut interesant aluatul si am facut si eu. Au iesit o bunatate!

Ingrediente

  • 600g faina
  • 200g branza dulce de vaca
  • 1 ou
  • 3 linguri smantana
  • 30ml ulei de masline
  • 3 linguri zahar
  • 25g drojdie proaspata
  • 300ml lapte
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • UMPLUTURA
  • 400g dulceata de visine
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

ALUAT

Faina, zaharul, oul, drojdia sfaramata, smantana, uleiul, branza de vaci, coaja de lamaie si un praf de sare se pun toate intr-un castron incapator.

Laptele se incalzeste putin (sa nu friga la mana).

Se incepe amestecarea ingredientelor din castron, adaugand lapte putin cate putin si amestecand si iar adaugand si amestecand.

Nu se foloseste tot laptele ci doar atat cat trebuie pana se obtine un aluat ferm si elastic.

Se scoate aluatul pe blatul de lucru uns cu ulei si se framanta cam 15 minute.

Daca aluatul devine lipicios se mai poate unge masa cu ulei.

Se pune aluatul inapoi in castron, se acopera si se pune in frigider la crescut pentru o ora, o ora jumatate.

Umplutura este optiunea fiecaruia.

Eu am scurs putin din siropul de la un borcan cu dulceata de visine si am amestecat visinile ramase cu nuca macinata pana am obtinut un amestec destul de tare.

Batonul de ciocolata l-am rupt patratele.

Se scoate aluatul de la frigider si se imparte in doua.

Fiecare bucata se intinde cu facaletul intr-o foaie rotunda de grosimea de 4-5 milimetri.

Cu un cutit bine ascutit se taie foaia in doua, prin centru, apoi in patru si apoi raze de marimea care va aranjeaza.

Se pune cate o lingurita de umplutura in partea lata si se ruleaza incepand de acolo pana la varful ascutit.

Eu am pus si cate doua patratele de ciocolata in partea lata si am rulat la fel.

Cornurile astfel facute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Mie mi-au iesit 12 cornuri din fiecare jumatate.

Se ung cu ou batut cu o lingurita de lapte si se lasa 10 minute la crescut la cald.

Se introduce tava in cuptorul preancalzit la foc mediu pe treapta de mijloc pana capata culoare pe talpa (cam 15-20 minute).

Cand au prins culoare pe talpa se muta tava pe treapta superioara si se tine pana se rumenesc frumos (cam 10 minute).

Se scot pe platou si se lasa la racit.

Se servesc cu un pahar de lapte.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri din aluat dospit cu branza dulce a la Gaby" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Postat de mirela0911

Desert foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie mai cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga laptele si se amesteca pana se dizolva zaharul....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema din gem de caise si cu alune

Postat de RODIMUR

Desert prajitura cu crema din gem de caise si cu alune

Pentru blat se separă mai întâi albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu sare, până ce încep să crească, apoi se adaugă treptat, mixând...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2013, 19:09
ce rumene si frumoase sunt!! iau si eu unu
la 25.09.2013, 19:09
Ia ma ce ma 'nerveaza si Motanu' asta ti s-a facut de streaptese vad ))))
la 25.09.2013, 19:09
la 25.09.2013, 19:09
Arata minunat
la 25.09.2013, 19:11
Uite la Motanel ce minuni ne aduce!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking