Cantik

Postat de Giana in Vita
15 Oct 2013 | 21129 vizualizari
Cantik

Cantik (se citeste geantâc) - se fac din aluat cu drojdie, care se umple cu carne de vita tocata si ceapa cruda. O reteta veche dar inca la moda si foarte apreciata in zona Dobrogei. Noua ne place foarte mult si servim acest preparat ca fel principal pt ca sunt foarte satioase.

Ingrediente

Aluat:

  • 500 g faina
  • drojdie (cat o nuca)
  • 250 ml lapte cald sau iaurt
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei

Umplutura:

  • 300 g carne tocata de vita (fara grasime)
  • o ceapa potrivita (data prin razatoare)
  • sare, piper, boia de ardei dulce, menta

Ulei, iaurt/smantana si un galbenus de ou (optional) pt uns.

Mod de preparare

Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Coca trebuie sa fie ca un aluat de paine, cantitatea de faina poate varia in functie de calitatea acesteia; nu masor cantitatea de faina dar dupa ochi aluatul inghite cam 500 g de faina.

Condimentam carnea si o amestecam cu ceapa tocata marunt sau data prin razatoare.

Dupa ce a dospit aluatul se fac bilute (eu le fac cam cat un ou de gaina ca sa nu muncesc prea mult), le intindem cu mana, le umplem cu carne si le impachetam in forma de semiluna lipind bine marginile ca sa nu se desfaca. Le ungem cu ulei pe ambele parti (ca sa nu se lipeasca intre ele) si le asezam una langa alta in tava unsa cu ulei. Se mai lasa putin la dospit si se ung cu iaurt/smantana si galbenus de ou (optional). Eu le-am uns doar cu iaurt.

Se introduce tava in cuptor si se coc pana se rumenesc. Dupa ce s-au rumenit, le scoatem din cuptor si le servim calde alaturi de o salata, compot sau ayran/sana.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cantik" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Osso Buco a la Milaneze

Postat de panacris

Osso Buco a la Milaneze

Se asezonează bucățile de carne cu sare și piper, pe ambele părți,  apoi se dau prin făină, să nu fie făină  în exces, după care se așează pe o farfurie....

Citeste continuarea

Gulas unguresc

Postat de momo121

Gulas unguresc

Carnea de vita o taiem cubulete, iar ceapa o taiem marunt. Intr-o oala mai mare punem uleiul, iar cand s-a incins, calim ceapa usor, fara sa se arda. Adaugam carnea si o prajim cateva minute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2013, 17:39
la 15.10.2013, 17:39
la 15.10.2013, 17:40
minunate
la 15.10.2013, 17:43
Va multumesc si va poftesc sa serviti
la 15.10.2013, 17:44

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking