Ingrediente
Aluat:
- 500 g faina
- drojdie (cat o nuca)
- 250 ml lapte cald sau iaurt
- 1 lingurita sare
- 2 linguri ulei
Umplutura:
- 300 g carne tocata de vita (fara grasime)
- o ceapa potrivita (data prin razatoare)
- sare, piper, boia de ardei dulce, menta
Ulei, iaurt/smantana si un galbenus de ou (optional) pt uns.
Mod de preparare
Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Coca trebuie sa fie ca un aluat de paine, cantitatea de faina poate varia in functie de calitatea acesteia; nu masor cantitatea de faina dar dupa ochi aluatul inghite cam 500 g de faina.
Condimentam carnea si o amestecam cu ceapa tocata marunt sau data prin razatoare.
Dupa ce a dospit aluatul se fac bilute (eu le fac cam cat un ou de gaina ca sa nu muncesc prea mult), le intindem cu mana, le umplem cu carne si le impachetam in forma de semiluna lipind bine marginile ca sa nu se desfaca. Le ungem cu ulei pe ambele parti (ca sa nu se lipeasca intre ele) si le asezam una langa alta in tava unsa cu ulei. Se mai lasa putin la dospit si se ung cu iaurt/smantana si galbenus de ou (optional). Eu le-am uns doar cu iaurt.
Se introduce tava in cuptor si se coc pana se rumenesc. Dupa ce s-au rumenit, le scoatem din cuptor si le servim calde alaturi de o salata, compot sau ayran/sana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cantik" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|