Ingrediente
- 1200 g faina
- 400 g branza vaci
- 6 linguri smantana grasa
- 60 ml ulei masline
- 6 linguri zahar
- sare( cca 1 lingurita)
- coaja lamaie
- 50 g drojdie proaspata
- cca 500 ml lapte (aici e in functie de cat cere faina)
- 2 oua
- umplutura
- gem de prune
- rahat
- sau orice altceva doriti
Mod de preparare
Intr-un castron mare punem faina, in mijloc facem o gaura si punem drojdia faramitata, zaharul, ouale, coaja de lamaie, smantana, branza de vaci si uleiul, adica toate ingredientele la gramada. Pe bune ca nu s-au certat, au facut cunostiinta una cu alta, ajutandu-le eu cu niste lapte caldut, omogenizand toate ingredientele. Laptele nu-l turnam tot odata, e posibil sa nu fie nevoie de tot, asa ca turnam putin cate putin si amestecam pana obtinem un aluat ferm pe care-l framantam 15 minute, apoi il punem in castron si dam castronul la frigider cca 1 si1/2 ora.
Scoatem aluatul, il impartim in patru si intindem cate o foaie rotunda pe care o impartim in 8, punem pe fiecare triunghi gemul, rulam si asezam cornurile in tava. Cuptorul sa fie preancalzit, se tin cca 20-25 minute. Eu le-am uns cu ou batut, le-am lasat cca 15 minute in cuptor, apoi am scos putin tava si le-am uns, bagand din nou tava ca sa se rumeneasca cornurile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri din aluat dospit cu branza de vaca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|