Ingrediente
- Aluat:
- 200 ml lapte cald.
- 3 linguri smanatana grasa.
- 1 lingurita sare.
- 3 linguri cu zahar.
- esenta de vanilie.
- coaja rasa de lamaie si portocala.
- 10 gr drojdie proaspata.
- Faina cat cuprinde (500 gr aproximativ).
- 60 gr unt.
- Umplutura:
- rahat.
- dulceata de cirese.
- dulceata de piersici.
- dulceata de capsuni.
- crema de alune.
- Pentru uns:
- un galbenus,
- 1 lingrita miere.
- 1 lingura lapte.
- Decor :
- zahar pudra vanilat
Mod de preparare
Se incepe cu pregatirea alauatulu,se pune la framantat, intr-un vas incapator faina amestecata cu sare si coaja rasa de lamaie /portocala ,intr-o cana se pune laptele cald si drojdia cu zahar si unt,se amesteca pana se dizolva,se toarna treptat peste faina se amesteca dupa care se pune smantana si esenta se framanta aluatul bine .Se lasa la crescut acoperit cu un prosop.
Cand alautul este frumos crescut ,se imparte in 3 parti din fiecare parte se intinde cate o foaie aproximativ rotunda se taie in triunghiuri se pune umplutura pe fiecare parte (rahat,dulceata si ciocolata) se ruleaza fiecare corn in parte si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se ung cu galbenusul d eou amestecat cu miere si lapte ,se lasa la crescut (20 minute) dupa care se dau la cuptor la 180° pana se rumenesc.
Se lasa la racit putin se aseaza in platou se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri mixte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (46)
|