Cornuri pufoase cu branza

Postat de ianculubita in Dulciuri
25 Sep 2015 | 5384 vizualizari
Cornuri pufoase cu branza

Nu mai avem nevoie de cornurile primite de copii la scoala,le pregatim noi acasa si sunt mult mai bune "Pachetelul vesel"

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1kg faina
  • 3oua
  • 50g drojdie
  • 1cana zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 125g unt
  • 500ml lapte
  • sare
  • Umplutura:
  • 500g branza de vaci proaspata
  • 4galbenusuri
  • 2linguri zahar
  • arome

Mod de preparare

Se freaca drojdia cu putin zahar si putin lapte caldut si se lasa la dospit;dupa 5min cand si-a dublat volumul,se rastoarna in vasul cu faina cernuta,se adauga ouale batute cu sare,zahar si arome,se amesteca cu o lingura apoi cu mana,adaugand cate putin lapte cald iar cand a devenit un aluat lipicios,se framanta ca si pe cozonac,adaugand cate putin unt topit;dupa 20min se acopera vasul si se lasa la crescut

In acest timp,intr-un castron se amesteca branza cu un praf de sare,zahar,arome,galbenusuri iar dupa omogenizare se lasa deoparte

Aluatul dupa ce si-a triplat volumul,se imparte in bile egale cat un ou de gaina sau mai mare,se intinde fiecare bila dreptunghiular,se pune intr-un capat 1-2linguri de branza,se ruleaza de doua ori acoperind si partile laterale sa cu curga branza,partea de aluat ramasa libera se taie in parti egale ca dimensiune,apoi se aseaza taieturile pe rulou;cornul astfel facut,se pune in tava cu hartie de copt,se unge cu ou,se presara cu seminte de mac sau alte seminte apoi se lasa la cuptor 25min pana se rumenesc;dupa ce s-au racit se pot servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri cu branza si marar

Postat de rocsi_1612

Cornuri cu branza si marar

Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Laptele il punem pe foc sa fie caldut, iar iaurtul la temperatura camerei. Intr-un bol cernem faina, adaugam drojdia dizolvata, oul,...

Citeste continuarea

Croissante cu branza de vaci

Postat de Mokuska

Croissante cu branza de vaci

Faina se amesteca cu drojdia si zaharul, dupa care framantam cu untul nu foarte moale pana capatam o consistenta ca grisul.  Galbenusurile batute cu 100 ml lapte rece si paful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2015, 21:58
Arata super bine.
la 25.09.2015, 22:06
la 25.09.2015, 22:07
Foarte bune
putem sa luam si noi,oamenii mari la pachet
la 25.09.2015, 22:10
waw, ce-mi plac
la 25.09.2015, 22:24

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking