Cornuri pufoase cu branza dulce

Postat de momo121 in Dulciuri
10 Noi 2014 | 23143 vizualizari
Cornuri pufoase cu branza dulce

O reteta delicioasa, cornurile sunt aromate si foarte moi :x

Ingrediente

  • 450-500g faina
  • putina sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200ml lapte
  • 1 ou mare
  • 100g zahar
  • 50g unt
  • vanilie (esenta sau zahar)
  • esenta rom
  • coaja rasa de lamaie

Umplutura:

  • 350g branza de vaci
  • putina sare
  • 2 oua
  • zahar dupa gust ( eu am pus 5 linguri)
  • esenta de vanilie si portocala
  • 1 galbenus de ou+ 2 linguri de lapte pentru uns

Mod de preparare

Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina, o lasam deoparte 10 minute.

Intr-un bol punem faina cu putina sare si amestecam cu un tel; facem un gol in mijloc si punem drojdia, oul, laptele caldut pe care l-am amestecat inainte cu zaharul, coaja de lamaie,  esentele si incepem sa framantam pana obtinem un aluat putin lipicios, adaugam treptat untul topit si caldut si mai framantam pana ajungem la un aluat elastic si nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul acoperit cu folie de plastic la loc caldut.

Pentru umplutura: Amestecam branza cu putina sare, adaugam ouale, zaharul si aromele, amestecam pana incorporam bine toate ingredientele. Daca branza este mai moale puteti adauga 1-2 linguri de faina, amidon sau gris(in functie de ce aveti prin casa).

Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 2, iar fiecare parte o intindem pe masa de lucru, ne ajutam de faina pentru a nu se lipi si taiem aluatul in 8 tringhiuri pe care le umplem cu branza si le rulam pana obtinem cornuri. 

Le asezam intr-o tava pe care am pus hartie de copt, le ungem cu galbenusul de ou si le dam la cuptor pana se rumenesc usor deasupra. Cand sunt gata, presaram deasupra putin zahar vanilat si acoperim tava pentru cca jumatate de ora( eu le-am pus un ziar si deasupra un prosop de bucatarie), apoi le putem servi caldute, sau le putem muta intr-un bol pe care il acoperim. Mi-au iesit 14 cornuri pufoase si delicioase.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri sarate cu branza

Postat de gabrielacuisine

Cornuri sarate cu branza

Se face in primul rand maiaua, dintr-un pumn de faina si putin lapte caldut. Intai dizolvam drojdia cu laptele caldut apoi adaugam faina si mestecam bine. Maiaua trebuie sa fie cleioasa si se...

Citeste continuarea

Cornuri insiropate

Postat de gabitsa

Cornuri insiropate

Amesteci toate ingredientele cu laptele caldut, obtinand un aluat nici prea tare nici prea moale, pe care il lasam la crescut 1 h 30. Imparti aluatul in 5 parti egale, iar din fiecare bucata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2014, 10:56
Bune la
la 10.11.2014, 10:57
la 10.11.2014, 10:59
ce culoare !
la 10.11.2014, 11:03
la 10.11.2014, 11:08

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking