Ingrediente
- 450-500g faina
- putina sare
- 1 plic drojdie uscata
- 200ml lapte
- 1 ou mare
- 100g zahar
- 50g unt
- vanilie (esenta sau zahar)
- esenta rom
- coaja rasa de lamaie
Umplutura:
- 350g branza de vaci
- putina sare
- 2 oua
- zahar dupa gust ( eu am pus 5 linguri)
- esenta de vanilie si portocala
- 1 galbenus de ou+ 2 linguri de lapte pentru uns
Mod de preparare
Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina, o lasam deoparte 10 minute.
Intr-un bol punem faina cu putina sare si amestecam cu un tel; facem un gol in mijloc si punem drojdia, oul, laptele caldut pe care l-am amestecat inainte cu zaharul, coaja de lamaie, esentele si incepem sa framantam pana obtinem un aluat putin lipicios, adaugam treptat untul topit si caldut si mai framantam pana ajungem la un aluat elastic si nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul acoperit cu folie de plastic la loc caldut.
Pentru umplutura: Amestecam branza cu putina sare, adaugam ouale, zaharul si aromele, amestecam pana incorporam bine toate ingredientele. Daca branza este mai moale puteti adauga 1-2 linguri de faina, amidon sau gris(in functie de ce aveti prin casa).
Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 2, iar fiecare parte o intindem pe masa de lucru, ne ajutam de faina pentru a nu se lipi si taiem aluatul in 8 tringhiuri pe care le umplem cu branza si le rulam pana obtinem cornuri.
Le asezam intr-o tava pe care am pus hartie de copt, le ungem cu galbenusul de ou si le dam la cuptor pana se rumenesc usor deasupra. Cand sunt gata, presaram deasupra putin zahar vanilat si acoperim tava pentru cca jumatate de ora( eu le-am pus un ziar si deasupra un prosop de bucatarie), apoi le putem servi caldute, sau le putem muta intr-un bol pe care il acoperim. Mi-au iesit 14 cornuri pufoase si delicioase.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|