Cornuri pufoase cu dulceata de prune

Postat de Elena_Daria in Dulciuri
13 Noi 2012 | 11250 vizualizari
Cornuri pufoase cu dulceata de prune

O reteta vazuta la Lilik, care a preluat-o de la Miha! Multumesc dragele mele! Sunt atat de pufoase, delicate si aromate, si merg de minune cu un pahar de laptic, o ceasca de cafea sau un ceai fierbinte! Reteta e putin modificata dar si asa au rezultat niste cornuri grozave!

Ingrediente

  • Aluat:
  • 550-600 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 80 g zahar
  • 2 linguri untura
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 pachetel de drojdie(25 g)
  • coaja de la 2 portocale
  • Umplutura:
  • dulceata de prune
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Intr-un ibric punem la incalzit 100 ml lapte, o lingura de zahar si coaja rasa de la cele 2 portocale.

Cand este cald, adaugam drojdia sfaramitata apoi acoperim vasul si lasam 10-15 minute sa creasca(pana cand cojile rase se ridica la suprafata).

Intre timp, punem pe foc restul de lapte cu untura si restul de  zahar, pana se lichefiaza totul, apoi punem in castronul unde vom framanta.

Cand maiaua este gata, o punem peste ingredientele lichide, impreuna cu ouale, apoi adaugam treptat faina, pe care am amestecat-o cu sarea.

Adaugam faina pana obtinem un aluat manevrabil si nelipicios.

Framantam bine, apoi il acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Cand aluatul a crescut il impartim in 2 parti egale.

Intindem fiecare parte cu sucitorul intr-o foaie aproximativ rotunda si groasa de circa 0,5 cm, apoi taiem fiecare foaie in 8 triunghiuri.

Pe baza mare a fiecarui triunghi punem cate o lingurita de dulceata, apoi rulam.

Formam astfel cornurile pe care le vom pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le acoperim cu un prosop si le mai lasam sa creasca 20-25 de minute.

Le ungem apoi cu oul batut cu laptele si dam tava la cuptorul incins pana se rumenesc frumos.

Dupa ce le scoatem din cuptor le acoperim cu un prosop curat si le lasam sa se raceasca...asta daca avem destula rabdare!

Sunt minunate, aromate si atat de pufoase!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Retete similare

Cornuri pufoase

Postat de Retetegg

Cornuri pufoase

Toate ingredientele pt aluat trebuie sa fie tinute la temperatura camerei. Laptele l-am pus intr-un vas si l-am incalzit. Am topit in el mierea si untul, apoi l-am luat de pe foc si am pus in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2012, 00:07
Sunt minunate cornurile astea. Iau si eu pentru dimineata la
la 14.11.2012, 00:10
Multumesc draga mea! Te rog sa servesti cate doresti, sunt tare bune alaturi de!
la 14.11.2012, 00:11
ok atunci iau macar 2 ca sigur cu un corn nu imi satisfac pofta
la 14.11.2012, 00:12
la 14.11.2012, 00:53
ador retetele tale

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking