Ingrediente
- 200 ml lapte
- 500 g faina
- 100 g zahar
- 100 g unt
- 2 oua
- 25 g drojdie proaspata
- coaja de lamaie
- 2 plicuri zahar vanilat
- un praf de sare
- Pentru umplutura:
- 400 g rahat
- Pentru uns:
- 1 ou
Mod de preparare
Intr-o craticioara incalzim putin laptele (maxim 35 de grade)il luam de pe foc si adaugam drojdia in el sa se dizolve.
Cernem faina intr-un castron, adaugam restul ingredientelor si framantam bine adaugand treptat laptele cu drojdia. Aluatul trebuie framantat 15-20 de minute.
Acoperim castronul cu un prosop si lasam la crescut pana aluatul isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 4 parti egale.Intindem fiecare bucata pe masa infainata ,intr-o foaie cu diametrul de 15 cm (aproximativ) pe care o vom taia in 4 triunghiuri.
Asezam in partea lata bucati de rahat, rulam si formam cornurile
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut si le lasam la crescut 20-25 de minute.
Le coacem la foc potrivit in cuptorul incalzit, pana se rumenesc frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|