Cornuri pufoase cu unt si branza

Postat de andaoana in Aperitive / Garnituri
27 Feb 2015 | 11348 vizualizari
Cornuri pufoase cu unt si branza

Azi , pentru ca am avut timp si am ramas acasa ne-am apucat de treaba. Am framantat aluatul , l-am lasat la dospit , l-am umplut si am copt niste cornuri care se topesc in gura. In cele din urma am curatat bucataria care arata ca si cum ar fi fost razboi cu faina, dar cam asta se intampla cand e si Oana cu mine in bucatarie.

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 1kg faina
  • 45 grame drojdie
  • 100 ml lapte
  • 2 lingurite de sare
  • 4 linguri smantana
  • 100 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita zahar
  • Pt umplutura :
  • 500 gr branza de vaci
  • 200 gr branza telemea
  • 1 ou
  • 1 lingurita chimen rasnit
  • 100 gr unt
  • Extra: 1 ou

Mod de preparare

Intr-un castron incalzim laptele putin, sa fie doar caldut si dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si o lingura faina . Acoperim  cu un prosop si lasam deoparte pana pregatim restul ingredientelor.

Faina o cernem si o punem intr-un castron destul de mare . Punem sare , ulei,smantana amestecul de drojdie cu lapte si incepem sa framantam adaugand apa treptat .

Framantam bine , cam 10 minute , acoperim cu un prosop si lasam la dospit intr-un loc caldut si fara curenti de aer 30 minute.

Pana cand dospeste aluatul ne ocupam de umplutura : Amestecam branza de vaci cu branza telemea atentie sa nu fie prea sarata , puneti jumate si amestecati bine , gustati si apoi decideti daca mai trebuie restul sau nu , chimenul rasnit , oul  si untul moale . Amestecam bine pana obtinem o pasta pe care sa o putem intinde.

Aluatul dospit in luam pe masa infainata si il impartim 8 bucati cam de aceiasi dimensiune . Luam prima bucata si o intindem cu sucitorul pana avem un cerc nu foarte gros , 0,5 cm grosime.  Luam din amestecul de branza doua linguri si intindem pe bucata de aluat . Cu un cutit ascutit bine taiem cercul de aluat in 8 felii ca si cum ar fi o pizza obtinand niste triunghiuri. Rulam cornurile si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie .

Batem un oua si cu o pensula ungem cornurile. Deasupra puteti presara susa, chimen , mac sau alte seminte.

Tava o introducem in cuptorul incins la 180 Grade pentru aproximativ 20 -25 minute , sau pana se rumesec frumos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu unt si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri pufoase cu branza

Postat de ianculubita

Cornuri pufoase cu branza

Se freaca drojdia cu putin zahar si putin lapte caldut si se lasa la dospit;dupa 5min cand si-a dublat volumul,se rastoarna in vasul cu faina cernuta,se adauga ouale batute cu sare,zahar si...

Citeste continuarea

Croissante cu branza de vaci

Postat de Mokuska

Croissante cu branza de vaci

Faina se amesteca cu drojdia si zaharul, dupa care framantam cu untul nu foarte moale pana capatam o consistenta ca grisul.  Galbenusurile batute cu 100 ml lapte rece si paful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2015, 16:59
Bune la gust, uşor de păstrat şi transportat (pentru pacheţel).
la 27.02.2015, 17:00
Ce cornuri bune ne-ai adus Anca!! Si ce frumoasa prezentare!!
la 27.02.2015, 17:06
la 27.02.2015, 17:08
Grozave pufoșenii!
la 27.02.2015, 17:08
ce super sunt

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking