Ingrediente
- Pt aluat:
- 1kg faina
- 45 grame drojdie
- 100 ml lapte
- 2 lingurite de sare
- 4 linguri smantana
- 100 ml ulei
- 300 ml apa
- 1 lingurita zahar
- Pt umplutura :
- 500 gr branza de vaci
- 200 gr branza telemea
- 1 ou
- 1 lingurita chimen rasnit
- 100 gr unt
- Extra: 1 ou
Mod de preparare
Intr-un castron incalzim laptele putin, sa fie doar caldut si dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si o lingura faina . Acoperim cu un prosop si lasam deoparte pana pregatim restul ingredientelor.
Faina o cernem si o punem intr-un castron destul de mare . Punem sare , ulei,smantana amestecul de drojdie cu lapte si incepem sa framantam adaugand apa treptat .
Framantam bine , cam 10 minute , acoperim cu un prosop si lasam la dospit intr-un loc caldut si fara curenti de aer 30 minute.
Pana cand dospeste aluatul ne ocupam de umplutura : Amestecam branza de vaci cu branza telemea atentie sa nu fie prea sarata , puneti jumate si amestecati bine , gustati si apoi decideti daca mai trebuie restul sau nu , chimenul rasnit , oul si untul moale . Amestecam bine pana obtinem o pasta pe care sa o putem intinde.
Aluatul dospit in luam pe masa infainata si il impartim 8 bucati cam de aceiasi dimensiune . Luam prima bucata si o intindem cu sucitorul pana avem un cerc nu foarte gros , 0,5 cm grosime. Luam din amestecul de branza doua linguri si intindem pe bucata de aluat . Cu un cutit ascutit bine taiem cercul de aluat in 8 felii ca si cum ar fi o pizza obtinand niste triunghiuri. Rulam cornurile si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie .
Batem un oua si cu o pensula ungem cornurile. Deasupra puteti presara susa, chimen , mac sau alte seminte.
Tava o introducem in cuptorul incins la 180 Grade pentru aproximativ 20 -25 minute , sau pana se rumesec frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu unt si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|