Ingrediente
- 1 muschiulet de porc(acela micut si lung,stiti voi care)
- 1 ceasca ulei
- sare,piper,cimbru,boia
- 4 ciupercute
- 4 catei de usturoi
- 4 rosii cherry sau 2taiate
- 4 linguri vin alb
- malai
Mod de preparare
Muschiuletul taiat julienne, se pune intr-un castron, condimentat din belsug, adaugat uleiul, amestecat, se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi; intr-o tigaie se rastoarna carnea cu tot cu ulei, se lasa la calit cu capac 15-20 min, se adauga ciupercile taiate jumatati sau sferturi, usturoiul taiat, rosiile si se mai lasa 15-20 minute; cand este gata se adauga si vinul si se lasa cu capac10min fara foc;
In acest timp se pregateste mamaliga si suportul; intr-un castron mare, pui un castron mic cu gura in jos, ungi cu ulei marginea castronului mare si mic, pui cu lingura mamaliga in jurul castronului mic, o nivelezi, pui o farfurie mare deasupra, rastorni, scoti castronul mic, iar in interior pui carnea; se serveste cu muraturi;
Cred ca v-am ametit cu castroanele dar va garantez ca se merita; in mijloc se poate pune si ficatei sau carne de pui; secretul este condimentatul din belsug si tinutul la frigider o zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|