Ingrediente
- ALUAT:
- 1 ou
- 350 gr faina
- 125 g margarina
- 80 ml lapte
- 15 gr drojdie
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- UMPLUTURA:
- 500 gr carne tocata
- 2 oua
- sare
- condimente
- 1/2 legatura marar
- 1/2 legatura patrunjel
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare
ALUAT:
- se cerne faina si se aseaza intr-un vas unde vom framanta aluatul
- se face o maia din drojie 2 linguri de lapte si zaharul si se lasa putin la crescut
- se incalzeste laptele fara a-l fierbe si se adauga sarea si margarina pentru a se topi
- peste faina se adauga maiaua, laptele cu margarina si oul si se framanta un aluat pana se incorporeaza faina
- se intinde o foaie in forma de tarta sau alta tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se aseaza pe marginile foii ca o coronita umplutura pregatita astfel:
UMPLUTURA:
- se bat ouale cu sare si condimente
- se toaca marunt verdeata
- se amesteca carnea cu ouale si verdeata
In mijlocul foii care a ramas gol se taie aluatul in 6 triunghiuri care se trag de la varf peste umplutura formandu-se astfel coronita care se unge cu oul batut cu putina sare si se da la cuptorul preancalzit la 180 grade pentru 30-40 minute
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|