Tort aperitiv cu carne tocata

Postat de biancas76 in Aperitive / Garnituri
14 Iul 2010 | 9132 vizualizari
Tort aperitiv cu carne tocata

Pentru invitatii la ziua fiicei mele am facut un tort aperitiv. Simplu de facut si de mare efect. Am mai facut acest gen de mancare doar ca atunci am folosit pieptul de pui ca baza si nu l-am facut atat de "pretentios"

Ingrediente

  • 800 g carne tocata
  • o jumatate ardei rosu
  • 3 cepe
  • 3 oua
  • sare, piper
  • 3 felii de paine
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
  • 2 linguri pesmet
  • Pentru pireu
  • 1 kg cartofi
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • 150 g cascaval
  • 2 oua
  • sare, nucsoara (optional)

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline, dupa care se adauga ardeiul taiat cubulete.

Se lasa si el un pic la foc dupa care se toarna peste carnea tocata pregatita intr-un bol. Se adauga condimente dupa gust (eu am pus sare si piper), o capatana usturoi, 3 felii de paine inmuiate in lapte si 3 oua.

Compozitia se amesteca si se pune intr-o tava detasabila tapetata cu hartie de copt peste care presaram 2 linguri pesmet. Se da la cuptor pentru 40 minute.

Intre timp cartofii se curata de coaja si se pun la fiert taiati cubulete ca pentru pireu. Cand sunt fierti se mixeaza bine si se adauga treptat: untul, branza, laptele, ouale, sare si nucsoara. Se scoate compozitia din cuptor si se intinde pireul deasupra. Se pastreaza cateva linguri pentru a face forme cu spritul. Se introduce din nou la cuptor pana se rumeneste pireul adica vreo 15-20 minute.

Se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit eu am scos inelul detasabil si am am lasat asa pe o farfurie intinsa. Am decorat cu putina varza chinezeasca (asta aveam in casa), masline si trandafiri facuti din rosii.

Incercati ca e simplu si foarte gustos. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort de coaste....reteta nr.600

Postat de Constelatialeu

Tort de coaste....reteta nr.600

Am ales doua bucati de coaste proaspete ,taiate pe lungime,de latimi diferite.Le-am spalat si sters cu un servet,le-am presarat cu condimente pe o parte si alta,apoi le-am asezat intr-un castron...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2010, 23:49
Si aici tot prima,cred ca lumea s-a culcat.
la 14.07.2010, 23:50
vai e super
la 14.07.2010, 23:51
sa o crezi tu laly ca m-am culcat..te urmaresc
la 14.07.2010, 23:53
Haha
la 15.07.2010, 02:09
FOARTE BINE ARATA 5 FURCU

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking