Coronita cu rahat si stafide

Postat de sufletista in Dulciuri
27 Apr 2011 | 3252 vizualizari
Coronita cu rahat si stafide

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 25 g drojdie
  • 300 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • rahat
  • stafide
  • 1 esenta de rom
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

 se face maiaua din drojdie, 2 linguri de zahar, un praf de sare, 2 linguri faina, 3 linguri lapte si se lasa 15 min pana face basici

se pune faina intr-un bol mai mare, se face gaura in mijloc se adauga restul de ingrediente si maiaua si se framanta coca,se lasa o ora la dospit

stafidele se pun la imuiat in apa cu esenta de rom, iar rahatul se taie cuburi

se rupe coca in 2 si se intinde o foaie se pun stafide si se ruleaza

intindem a 2 foaie si adaugam rahatul, rulam, dupa care impletim amandoua suluri si asezam in tava. Ungem cu oul batut cu un pic de ulei si dam la cuptorul incalzit 45 min la foc mic. Cand este gata se unge cu ulei sau miere

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert coronita de Florii (de post)

Postat de Constelatialeu

Desert coronita de Florii (de post)

Cernem faina intr-un castron, facem o adancitura si punem drojdia uscata si putin zahar. Adaugam un pic de suc fanta incalzit si amestecam putin, lasam 10 min sa se activeze drojdia, presaram...

Citeste continuarea

Desert chec coronita

Postat de ancutsa

Desert chec coronita

  Se separa ouale. Se spumeaza cu mixerul, albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi treptat si galbenusurile si uleiul. Se adauga faina si praful de copt,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2011, 16:45
imi place
la 27.04.2011, 16:46
mihaela
la 27.04.2011, 17:00
buna buna
la 27.04.2011, 17:10
ce as papa acum o felioaie
la 27.04.2011, 17:26
de vis arata !!!!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking