Coronita de ciocolata cu crema de Ricotta

Postat de Maria68 in Dulciuri
8 Sep 2012 | 2012 vizualizari
Coronita de ciocolata cu crema de Ricotta

Aceasta prajitura de ciocolata contine mai putine calorii decat altele de acest gen.Si totusi este pufoasa si zemoasa , pentru ca se adauga piure de prune la aluat!

Ingrediente

Pentru o forma rotunda cu gaura la mijloc(20 cm)

  • 150 g prune fara samburi
  • 60 g unt
  • 120 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 1 lingurita vanilie
  • 4 lingurite praf de cacao de culoare inchisa,

in plus pentru presarat

  • 1 praf de sare
  • grasime pentru tava

Pentru crema de Ricotta:

  • 250 g branza Ricotta moale
  • 1/2 lingurita vanilie
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare

Se pun prunele intr-un castron, se toarna 150 ml apa clocotita peste ele, se acopera si se inmoaie 30 de minute.
Se incinge cuptorul la 180 grade; se unge tava. Se freaca untul, adaugandu-se treptat zaharul.
Se face un piure din prune, cu tot cu zeama. Adaugam piureul impreuna cu vanilia si sarea, la compozitia de unt cu zahar.Se adauga ouale si se amesteca totul pana cand se obtine o compozitie cremoasa
Se cerne peste aceasta compozitie faina cu praful de copt si cel de cacao. Se amesteca doar cat sa se omogenizeze ingredientele. Se toarna aluatul in forma si se netezeste la suprafata.
Se coace prajitura 25 de minute in cuptorul incins. Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca 10 minute in forma. Apoi se desprinde din forma si se aseaza prajitura pe un gratar. se lasa sa se raceasca de tot.
Se trece branza Ricotta pentru crema printr-o strecuratoare fina . Se adauga vanilia, laptele si zaharul pudra si se amesteca pana se obtine o crema. Se aseaza blatul pe un platou si se unge cu crema Ricotta. Deasupra se presara praful de cacao si se serveste imediat.
Sursa: Bunatati la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita de ciocolata cu crema de Ricotta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Retete similare

Desert kataif cu alune si fistic

Postat de Dya

Desert kataif cu alune si fistic

Se asaza cuiburile de fidea intr-o tava de cuptor (eventual tapeta cu hartie de copt) si se adauga untul taiat cuburi. Deasupra se presara alunele tocate nu foarte marunt. Se coace apoi pana ce se...

Citeste continuarea

Desert prajitura Fanta

Postat de gicuta69

Desert prajitura Fanta

Blat :  Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul 1-2 minute cat sa se omogenizeze, apoi adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare. Adaugam faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2012, 10:00
Foarte buna! La multi ani, Maria!
la 08.09.2012, 10:04
Multumesc mult, draga mea
la 08.09.2012, 10:05
super
la 08.09.2012, 10:09
La multi ani!
la 08.09.2012, 10:14
Mersi Gurita

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking