Ingrediente
Ptr blatul de biscuiti:
- 110 gr biscuiti digestivi macinati
- 70 gr migdale macinate
- 200 gr unt topit
Ptr crema:
- 250 gr ciocolata ptr topit
- 500 gr branza ricotta
- 225 gr smantana
- 3 linguri zahar pudra
Ptr decor:
- 10 cirese din dulceata
- ciocolata rasa
Mod de preparare
Punem intr-un bol biscuitii macinati, adaugam migdalele, untul si amestecam bine, apoi punem compozitia intr-o tava cu diametrul 24cm si indreptam bine cu o lingura, sa fie uniform. Punem la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 10 min, si cand e gata, lasam sa se raceasca.
Topiti ciocolata in bain marie. Puneti ricotta intr-un bol si amestecati cu mixerul pana se inmoaie, dupa care adaugati ciocolata topita, amestecati in continuare si puneti compozitia in alt bol, sau folositi un alt bol ptr a amesteca cu mixerul smantana pana devine densa si apoi puneti zaharul pudra si mai amestecati putin, trebuie sa fie ca o frisca. Apoi puneti frisca cate putin la compozitia de ciocolata si amestecati usor. Puneti crema peste blatul de biscuiti si intindeti pana e uniform. Puneti tortul la frigider ptr cel putin 2 ore.
La urma, decorati cu fulgi de ciocolata sau cu bucati de ciocolata rasa si cu cirese din dulceata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|