Tort cu crema ricotta

Postat de doralinda72 in Torturi
16 Mar 2013 | 8547 vizualizari
Tort cu crema ricotta

Gustos, simplu si rapid, atat cat ptr musafiri, cat si ptr zi cu zi!

Ingrediente

Ptr blatul de biscuiti:

  • 110 gr biscuiti digestivi macinati
  • 70 gr migdale macinate
  • 200 gr unt topit

Ptr crema:

  • 250 gr ciocolata ptr topit
  • 500 gr branza ricotta
  • 225 gr smantana
  • 3 linguri zahar pudra

Ptr decor:

  • 10 cirese din dulceata
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Punem intr-un bol biscuitii macinati, adaugam migdalele, untul si amestecam bine, apoi punem compozitia intr-o tava cu diametrul 24cm si indreptam bine cu o lingura, sa fie uniform. Punem la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 10 min, si cand e gata, lasam sa se raceasca. 

Topiti ciocolata in bain marie. Puneti ricotta intr-un bol si amestecati cu mixerul pana se inmoaie, dupa care adaugati ciocolata topita, amestecati in continuare si puneti compozitia in alt bol, sau folositi un alt bol ptr a amesteca cu mixerul smantana pana devine densa si apoi puneti zaharul pudra si mai amestecati putin, trebuie sa fie ca o frisca. Apoi puneti frisca cate putin la compozitia de ciocolata si amestecati usor. Puneti crema peste blatul de biscuiti si intindeti pana e uniform. Puneti tortul la frigider ptr cel putin 2 ore.

La urma, decorati cu fulgi de ciocolata sau cu bucati de ciocolata rasa si cu cirese din dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema ricotta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeura

Postat de momo121

Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeura

Pentru blat:      Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc!      Separam ouale, albusurile le batem...

Citeste continuarea

Desert entremet cu ricotta si zmeura

Postat de momo121

Desert entremet cu ricotta si zmeura

Pentru Blatul de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana la omogenizare.  ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2013, 18:06
bun bun
la 16.03.2013, 18:09
like
la 16.03.2013, 18:14
Am voie, încă am. Azi şi mâine. Super! :->
la 16.03.2013, 18:15
la 16.03.2013, 18:16
Padre, atunci te servesc cu placere!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking