Ingrediente
- 550 g costita afumata ( afumata in afumatoarea de acasa, de la mama)
- 500 g cartofi albi
- 1 capatana de usturoi
- rosioare galbene conservate
- sare
- piper
- cimbru
- ulei
Mod de preparare
Costita o taiem bucati, apoi curatam cartofii ii spalam si ii taiem pe orizontala in felii mai grosute.
Cartofii ii condimentam cu sare, piper si cimbru si ii ungem cu ulei.
Luam o tava ceramica asezam pe margine cartofii, apoi alternam cartofii cu costita, deasupra presaram usturoi taiat marunt si cateva rosioare galbene, stropim cu putin ulei, acoperim tava cu hartie de copt si bagam tava la cuptor pentru 1ora si 1/2 , inainte cu 20 min scoatem hartia de copt si lasam sa se rumeneasca putin.
Cam asta e tot, simplu si bun, zic eu, ca asa vreau, ca pot si ca nu dau nimanui explicatii....
Daca ti-a placut reteta noastra "Costita afumata cu cartofi si usturoi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|