Costita de miel

Postat de mihaelar63 in Oaie
15 Apr 2018 | 5101 vizualizari
Costita de miel

Costita aceasta de miel atat de frageda am dorit sa o prepar cat mai simplu pentru a nu pierde savoarea deosebita a carnii proaspete. Jumatate din os era moale si se putea rontai cu totul. Un deliciu! A fost atat de gustoasa incat musafirii au apreciat-o mai mult decat friptura cu pulpa. Ce sa-i faci? Coastele au mereu mai mult succes! "Bunatati de Paste"

Ingrediente

  • 2 kg costita de miel
  • 150 ml ulei masline
  • 1 lingura condimente cajun-pudra de: ardei iute, piper alb, ghimbir, oregano, cimbru, fenicul, usturoi, mustar, cumin, cardamom
  • 4 cepe verzi
  • sare de Himalaya
  • piper

Mod de preparare

  1. Costita de miel se spala si se curata foarte bine de posibile impuritati.
  2. Portionati costita in bucati potrivit de mari.
  3. Sarati, piperati si condimentati bucatile de carne.
  4. Intr-o tigaie teflonata se incinge uleiul si se prajesc usor costitele pana incep sa devina usor aurii.
  5. Ceapa verde se spala si se taie rondele.
  6. La sfarsitul prajirii se arunca ceapa in uleiul incins si se lasa sa sfaraie (pe loc trageti tigaia de pe foc).
  7. Se transfera carnea astfel usor prajita intr-o tava si se toarna deasupra ceapa verde usor sotata.
  8. La servire se da tava la cuptor 15 minute, atat cat sa capete culoare frumoasa.
  9. Serviti costitele de miel alaturi de salata si/sau garnitura preferata.

 Noi am servit cu cus-cus si salata de castraveti verzi cu ceapa verde.

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de miel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de merisor67

Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Mai intai curatam carnea, o pudram cu condimente si sare si o asezam in caserola pentru vidare. Curatam si taiem cateii de usturoi in rondele si ii adaugam in caserola, apoi completam cu vin...

Citeste continuarea

Kleftiko de miel cu cartofi

Postat de mihaelar63

Kleftiko de miel cu cartofi

Se  portioneaza carnea in bucati potrivite si cartofii se taie cuburi .  Ceapa si rosiile  se taie rondele . Intr-un vas se pune carnea si cartofii si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2018, 23:16
Ce poftă mi-e! N-am mâncat anul acesta...
la 15.04.2018, 23:21
la 15.04.2018, 23:22
buna buna
la 16.04.2018, 06:13
Yammi!
la 16.04.2018, 08:12
Bune!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking