Ingrediente
- 2 kg costita de miel
- 150 ml ulei masline
- 1 lingura condimente cajun-pudra de: ardei iute, piper alb, ghimbir, oregano, cimbru, fenicul, usturoi, mustar, cumin, cardamom
- 4 cepe verzi
- sare de Himalaya
- piper
Mod de preparare
- Costita de miel se spala si se curata foarte bine de posibile impuritati.
- Portionati costita in bucati potrivit de mari.
- Sarati, piperati si condimentati bucatile de carne.
- Intr-o tigaie teflonata se incinge uleiul si se prajesc usor costitele pana incep sa devina usor aurii.
- Ceapa verde se spala si se taie rondele.
- La sfarsitul prajirii se arunca ceapa in uleiul incins si se lasa sa sfaraie (pe loc trageti tigaia de pe foc).
- Se transfera carnea astfel usor prajita intr-o tava si se toarna deasupra ceapa verde usor sotata.
- La servire se da tava la cuptor 15 minute, atat cat sa capete culoare frumoasa.
- Serviti costitele de miel alaturi de salata si/sau garnitura preferata.
Noi am servit cu cus-cus si salata de castraveti verzi cu ceapa verde.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de miel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|