Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de merisor67 in Oaie
13 Apr 2016 | 3123 vizualizari
Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

De fapt, am preparat costita si legumele pe grill, la aragaz, ca doar conditiile astea de gratar le am acasa. Dar inainte de a prepara acest gratar, am marinat costita cu ajutorul aparatului Food Saver si a iesit tare, tare frageda. Pentru a marina am folosit o caserola pentru marinare rapida, care s-a dovedit minunata si de acum inainte va fi ajutorul meu de nadejde in prepararea marinatelor.

Ingrediente

  • 1/2 costita de miel
  • sare
  • piper
  • 3 catei de usturoi
  • 400 ml vin spumant
  • boia de ardei dulce
  • pudra de ghimbir
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • ardei gras tricolor

Mod de preparare

Mai intai curatam carnea, o pudram cu condimente si sare si o asezam in caserola pentru vidare.

Curatam si taiem cateii de usturoi in rondele si ii adaugam in caserola, apoi completam cu vin spumant, atat cat sa se acopere costita.

Inchidem capacul caserolei si comutam butonul de pe capac, pe pozitia pentru vidare.

Conectam caserola la aparatul de vidat Food Saver prin intermediul furtunului din dotare, si apasam butonul pentru vidare, bineinteles dupa ce am conectat aparatul la sursa de curent.

Asteptam sa se stinga ledurile de avertizare, apoi comutam butonul caserolei pe pozitia inchis si o dam la frigider pentru minim 30 de minute.

Eu am tinut-o o ora, dar nu era necesar atat de mult.

Apoi, coatem costita din marinata, o stergem cu un prosop absorbant si o preparam la gratar(grill), impreuna cu legumele taiate rondele.

Eu am uns grillul cu putin ulei de masline inainte de a-l incinge si a aseza ingredientele pe el.

Iese foarte foarte frageda, marinata in acest mod.

Sa va fie de folos!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Retete similare

Pulpe de ied la cuptor

Postat de rocsi_1612

Pulpe de ied la cuptor

Carnea o parlim pe flacara aragazului apoi o spalam bine sub jetul de apa. Intr-un vas punem otetul, 2-3 litri de apa, carnea si o lasam sa stea in acest amestec 1-2 ore. Intr-o cratita...

Citeste continuarea

Miel la proțap

Postat de panacris

Miel la proțap

Mielul achiziționat, trebuie să fie curățat de organe și pe cât posibil, tăietura de pe burtă, să fie cît mai mică.  Se trece la ”frecarea” lui cu sare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2016, 17:36
Asta este a mea, am zis, sa nu se atinga nimeni de ea..
la 13.04.2016, 17:37
) e cam micuta, Cleme, ca a fost un miel cam subrezel ))
la 13.04.2016, 17:38
Nu conteaza, e buna si asa micuta...
la 13.04.2016, 17:38
O ciosvârtă de carne din friptura asta bună și pentru mine. Precum vezi,Cleme ,nu mă ating de os)))
la 13.04.2016, 17:39
Bunatate!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking