Costita de Praid - reteta nr.1850

Postat de mihaelar63 in Porc
12 Sep 2021 | 2685 vizualizari
Costita de Praid - reteta nr.1850

  ,,Mandru mi-s Bucataras "- ,,Retete de suflet " Dragii mei aceasta costita de poveste a fost pregatita pentru intalnirea bucatrasilor de la Praid- in anul de gratie 2021.  Dor ne-a fost unii de altii  dupa o pauza impusa de un an . Poate de aceia mancarea a fost mai buna , noi mai veseli si mai frumosi ca niciodata . Reteta de condimentare s-a conturat pe parcurs dupa cum m-a vizitat inspiratia culinara .  Meritul este a mai multor bucatarasi . Sotul meu a procurat , transat si transportat costita . Eu am condimentat si marinat . Teo si Florin- cuplu de succes la gratar  a gatit costitele mai mult decat perfect . Ceilalti bucatarasi au savurat [ sper ] aceste grozave costite . Deci a fost o munca de echipa !!!!  

Ingrediente

  • 6.5 kg costita porc
  • 1 bere irlandeza neagra Guiness
  • 3 cepe rosii
  • 3 ardei iuti
  • 5 foi de dafin
  • cimbrisor uscat
  • fulgi chilli
  • piper cu lamaiie
  • 300 gr untura proaspata de porc
  • pasta ungureasca de ardei iute
  • usturoi granulat
  • paprika ungureasca afumata
  • Zaatar rosu [ condiment oriental cu cimbru salbatic ]
  • 500 ml reductie de bulion proaspat de rosii
  • sare

Mod de preparare

  1. In prima faza am sarat costitele si le-am condimentat cu cimbrisor , piper cu lamaie si fulgi de chilli .
  2. Am turanat pe deasupra  o9 bere neagra irlandeza .
  3. Am lasat sa se marineze la rece timp de cateva ore .
  4. Inainte de a pleca la drum am re-codimentat costita cu usturoi granulat si paprika afumata . , zaatar rosu
  5. Am uns apoi costitele  cu pasta ungureasca de ardei iuti si cu untura proaspata de porc .
  6. Am folosit untuura pentru ca la prajit costitel sa nu se usuce prea tarE . Oricum excesul de grasime se va scurge la copt .
  7.  Intre straturi am distribuit  rondele de ceapa rosie , rondele de ardei iute  si foi de dafin .
  8. Pentru ca eram cu bulionul  proaspat de rosii la fiert am pus intr-o craticioara si l-am lasat sa scada pana a ajuns  ceva de genul rosiilor pasate .[ Nu a fost nevoie d emult timp pentru ca am folosit rosii foarte carnoase cu multa pulpa ]
  9. Am avut emotii la gandul ca am folosit prea multe ingrediente picant , pentru ca aveam si copii la masa .Din fericire si de data aceasta amnimerit condimentarea :D
  10.  Din experienta am invatat ca imbinarea mai multor ingrediente picante duce la un gust complex de exceptie . Totul trebuie dramuit cu grija pentru a nu depasi  cu mult cantitatea folosita in mod frecvent .
  11.  Pana la pregatire costitele marinate se pastreaza la rece .
  12. Pentru ultima operatiune s-au ocupat marii maestrii ai gratarului Teo @ Florin .
  13. Pregatirea la gratar a fost de exceptie . Degeaba ai carne , degeaba o marinezi cum trebuie , daca nu stii sa o prepari la gratar cum trebuie !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de Praid - reteta nr.1850" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Piure de fasole boabe cu ragu de porc

Postat de simona72

Piure de fasole boabe cu ragu de porc

  Pentru piure: se spala fasolea in mai multe ape, se lasa peste noapte in castron cu apa sa se umfle fasolea. A doua zi, se scurge de apa, se pune apa curata peste fasole, 1 lingurita...

Citeste continuarea

Chifteluţe cu sos alb

Postat de Dya

Chifteluţe cu sos alb

Din ingredientele date, pregătim compoziţia pentru chifteluţe. Formăm apoi chifteluţele cu ajutorul unei linguriţe, le tăvălim prin făină şi le prăjim uniform. Le scoatem pe un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.09.2021, 00:36
la 13.09.2021, 06:19
la 13.09.2021, 08:47
Foarte bune și aromate costițele, au avut gust de maiadă (adică mai adu!) ! Felicitări și la cât mai multe rețete minunate!
la 13.09.2021, 09:12
la 13.09.2021, 10:50
Sigur au iesit super gustoase! La cat mai multe retete!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking