Ingrediente
- 1/2 pachet foi de placinta (din comert)
- 1 cutie branza "Ceva Fin" Delaco
- 1 cutie branza de vaca afumata (din Lidl de la Pilos)
- cca 300 gr. branza telemea de oaie
- 3 oua
- 1 punga cascaval ras (pentru gratin)
- ulei, cca 200 ml pentru uns foile
Mod de preparare
Intai preparam amestecul de branzeturi astfel: folosind mixerul la viteza mare, batem ouale cu branza "ceva fin", adaugam branza de vaca afumata, zdrobita in prealabil cu furculita. La final adaugam telemeaua data pe razatoarea mica.
Asezam formele de briose in tava.
Impartim cate o foaie de placinta in 12 patratele.
Ungem fiecare patratel cu ulei, folosind o pensula de silicon.
In fiecare forma de briosa asezam cate trei patratele/foaie de placinta.
Dupa ce am taapetat toate formele cu foi de placinta aseezam in fiecare forma cate o lingurita din amestecul de branzeturi.
Deasupra presaram cascaval ras (pentru gratin)
Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.
Dam tava la copt pentru cca 15 min la 180 grade (sunt gata cand isi schimba foile culoarea din crem in auriu).
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu branza si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|