Ingrediente
- Am folosit:
- 450 gr aluat foietaj
- 6 piersici
- 250 gr smantana
- 150 gr zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
- esenta de vanilie
- o lingura branza ricotta
Mod de preparare
Aluatul de foietaj l-am intins pe masa de lucru si l-am impartit in 12 parti aproximativ egale (de forma dreptunghiulara),in tava de briose am pus aluatul formand niste cosulete pe care le-am tapetat cu putin unt pe interior si apoi am pus felii subtiri de piersici (cam 3-4 felii in fiecare cosulet).Am pus putin zahar peste piersici si am dat tava la cuptor pana aluatul s-a copt.
Intre timp am mai taiat cubulete celelalte piersici…cam 4 buc,am luat o tigaie in care am pus unt si piersicile cubulete,zahar vanilat si putina esenta de vanilie si am pus la foc unde am lasat pana s-au caramelizat piersicile. Am scos apoi piersicile si le-am dat deoparte sa se raceasca.
Smantana din piata am batut-o cu mixerul pana s-a facut o delicioasa frisca,am adaugat si putin zahar in ea si apoi o lingura de branza ricotta si amestecul astfel format l-am dat la frigider pana cand s-au racit cosuletele.
Am umplut apoi cosuletele cu dulceata de piersici si crema de branza ricotta cu frisca.A fost tare bun…si cam putin
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu piersici si branza ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|