Cosulete de jambon umplute cu legume, coapte in oala de lut

Postat de Constelatialeu in Porc
30 Ian 2022 | 3563 vizualizari
Cosulete de jambon umplute cu legume, coapte in oala de lut

Aveam o juma de jambon la cca 1 kg si ceva si cand taiam felii din el mi-a venit asa o idee sa formez niste cosulete si sa le umplu cu ceva leguminoase. Asta am si facut, apoi le-am bagat la oala de lut am acoperit cu capacul tot de lut si la cuptor la foc mic. Gata si haleala de duminica si friptura si garnitura, doi in unu.

Ingrediente

  • cca 1,200 Kg jambon crud ( pulpa de porc cu grasime, fara sorici )
  • 2 morcovi potriviti
  • 3 cartofi potriviti
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper mozaic macinat
  • boia dulce de ardei
  • ulei

Mod de preparare

Am scos de seara bucata de jambon de la congelator, cand a inceput sa se semidezghete, am taiat jambonul felii, 5 buc mi-au iesit. Le-am pus intr-un castron, am presarat putina sare si le-am lasat asa pana dimineata.  Am incins putin ulei in tigaia wok si am pus bucatile de jambon la calit, cate 2-3 min pe fiecare parte, apoi le-am scos pe un servet , le-am lasat sa se raceasca pana am curatat legumele. Am curatat morcovii si cartofii, i-am spalat si i-am taiat cubulete mici, am curatat si cateii de usturoi si i-am taiat in bucatele mici, apoi am presarat sare, piper si boia, am adaugat 2 libguri d eulei si am amestecat bine. Am luat fiecare bucata de jambon si cu ajutorul scobitorilor am format un cosulet, parte cu grasime am lasat-o deasupra, asa ca un guleras. Am asezat cosulete in vasul de lut, le-am umplut cu legumele pregatite, restul de legumele-am pus pe langa cosulete, am clatit cu 1 ceasca de apa farfuria unde am pregatit legumele. Am asezat capacul oalei , am dat oala la cuptor la foc mic pentru cca 3 ore. A iesit asa frageda si buna carnea, o nebunie pentru papilele gustativa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete de jambon umplute cu legume, coapte in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ardei umpluti cu carne tocata de porc si vita

Postat de Oana

Ardei umpluti cu carne tocata de porc si vita

Pregateste mai intai ardeii, ca sa mearga totul mai repede. Scoate cotoarele si curata-i bine de seminte si nervuri. Incinge uleiul intr-o tigaie si adauga ceapa tocata marunt si las-o la calit...

Citeste continuarea

Friptura de porc la cuptor cu piure in straturi

Postat de Patricia_Iordache_79

Friptura de porc la cuptor cu piure in straturi

Cum pregatim friptura de porc : Condimentam bucatile de ceafa cu sare, piper si cimbru si le lasam de-o parte. Taiem ceapa feliute subtiri, morcovul rondele si ardeiul gras feliute si le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2022, 15:27
Super!
la 30.01.2022, 17:29
la 30.01.2022, 18:03
Cam bun ati avut!
la 30.01.2022, 18:32
la 30.01.2022, 18:45
Bune!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking