Cosulete de parmesan cu piept de pui si bacon

Postat de nico15 in Aperitive / Garnituri
15 Ian 2011 | 5576 vizualizari
Cosulete de parmesan cu piept de pui si bacon

Ingrediente

     Pentru o portie

  •      Parmezan
  •      Grana Padano
  •      100-150 g piept de pui
  •      3 felii de bacon
  •      100 g de rosii
  •      100 g de ceapa rosie
  •      3-4 masline
  •      2 frunze de salata iceberg
  •      20 ml de zeama de lamaie
  •      Ulei,
  •      sare,
  •      piper,
  •      cimbru



Mod de preparare

 

Se ia bucata de piept de pui se unge cu foarte putin ulei se pipereaza si se pune pe grill(gratar) se adauga  cimbru si un praf de sare. Cand este facut se ia de pe grill si se lasa in asteptare. Ne apucam de pregatirea cosuletului de parmesan dupa cum urmeaza: se rade parmezanul pe razatoarea mica, dupa care se ia o tigaie antiaderenta care se pune pe foc pentru a se-ncalzi, nu se pune ulei, cand tigaia este incalzita se adauga parmezanul, se presara rotund in tigaie fara a se lasa loc intre razatura de parmezan, acesta se lasa un pic pe foc pana prinde un pic de culoare aurie si se va trage tigaia de pe foc iar cu o lingura de lemn se va incerca sa se scoata parmezanul din tigaie fara sa se rupa.

 Dupa aceea, se va aseza pe o canita sau un pahar si va lua forma respectivului  obiect cand se va raci, in cateva minute si se va forma un cosulet pe care noi il vom umple dupa cum urmeaza: se ia pieptul de pui care s-a racit si se va taia in bucati mai mari, vor rezulta  aproximativ 12 bucati, care se impart in 4 bucati si se vor pune pe o felie de bacon si vom face un fel de buchetel. Salata se va taia foarte fin si se va pune zeama de lamaie  se vor toca si rosiile in cubulete iar ceapa rosie, precum si maslinele ca in imaginile  alaturate. Acestea se amesteca si se va umple cosuletul cu ele iar deasupra vom pune buchetelele de piept de pui invelit in bacon.

Pofta Buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete de parmesan cu piept de pui si bacon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de fasole galbena cu pui

Postat de ela

Mancare de fasole galbena cu pui

Ceapa o taiem rondele. Ardeiul il curatam si il taiem cubulete. Radacina de patrunjel o curatam si o taiem marunt. Pieptul de pui il taiem bucati mai mici. Cartoful il curatam si il...

Citeste continuarea

Aperitiv "Taci si inghite"

Postat de Irina

Aperitiv "Taci si inghite"

Am dat casul pe razatoarea mare, l-am presarat cu sare si l-am framantat nitel. Am pus mamaliga la fiert, iar la final am amestecat-o cu putin unt. Carnaciorul l-am taiat felii si l-am pus...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2011, 23:07
Ce bine arata,vreau si eu un cosulet
la 15.01.2011, 23:34
Si eu vreau
la 16.01.2011, 00:28
Hei,la ora asta pui tu asa bunatati?Vreau si eu macar unul.
la 16.01.2011, 08:17
si eu vreaaaaaau
la 16.01.2011, 08:50

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking