Cassoulet

Postat de elucubratiiculinare in Porc
26 Oct 2014 | 6284 vizualizari
Cassoulet

Provine din sud-vestul Franței și dacă îmi aduc aminte prima dată am auzit de acestă rețetă pe la comentatorii de la Turul Franței. Nu-i de mirare, la cât efort depun acei bicicliști, au nevoie de o așa mâncare ce dă foarte multă energie. O rețetă pe care m-am ferit foarte mult să o fac! De fiecare dată când o vedeam pe undeva postată și vedeam lista de ingrediente mă lua groaza, la propriu, este atât de infinită...... Există mai multe variante ale acestei rețete, dar toate au la bază o tocăniță de fasole albă cu carne de porc, cârnați de porc și rață. Eu cred că am ales-o pe cea mai ușoară, dar vă spun că rezultatul este total neașteptat. Vă provoc să faceți această rețetă și să vă convingeți singuri!!!

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 2 căpățâni usturoi
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 conservă roșii
  • 200 g bacon
  • 200 g prosciutto
  • 500 g piept de porc
  • 500 g cârnați de porc
  • 4 picioare rață
  • 1 cană vin alb
  • 2 căni supă de legume/pui
  • 2 crenguțe oregano
  • 2 crenguțe cimbru
  • 2 frunze dafin
  • 1/2 cană pesmet

Mod de preparare

Se pun la înmuiat boabele de fasole în apă rece - de preferat peste noapte.

A doua zi dimineața se pun la călit în ulei sau grăsime de rață ceapa, morcovii și jumătate din cantitatea de usturoi - toate tocate mărunt.

Călim 2-3 minute, apoi adăugăm baconul tăiat cubulețe, fasolea și apă cât să depășească fasolea cu 20 cm.

Se lasă la fiert pentru o oră și jumătate - înjumătățim timpul pentru fierberea la oala de presiune.

Călim carnea de porc tăiată cubulețe pentru aprox. 10 minute.

Adăugăm prosciutto și mai gătim 2-3 minute.

Când fasolea a fiert adăugăm carnea de porc călită, usturoiul - jumătatea rămasă - tocată mărunt, cimbru, oregano și frunzele de dafin.

Adăugăm supa de legume, roșiile și gătim 10 minute.

Adăugăm vinul și lăsăm la foc mic pentru aprox. o oră.

Între timp punem picioarele de rață într-un vas termorezistent și dăm la cuptor la temperatură mare - 220 garde C pentru 20 minute.

Cârnații se pun și ei într-o tigaie/grill încins câte 2 minute pe fiecare parte.

Se pun cârnații și picioarele de rață peste fasole (se poate curăța sau nu carnea după picioarele de rață).

Se încinge cuptorul la 180 grade C și se dă cratița la cuptor pentru 1 oră.

Se presară pesmet și se mai dă la cuptor pentru alte 30 minute la 220 grade C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cassoulet" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cassoulet cu fasole, carnati si carne de pui

Postat de cristeena20

Cassoulet cu fasole, carnati si carne de pui

Hidratam fasolea de cu seara in apa, iar a doua zi o fierbem cu sare, piper si dafin; eu am fiert-o in cucta (oala cu presiune) cca. 10 -15 minute.  Intr-o cratita (eu am facut in vas de...

Citeste continuarea

Cassoulet – o mancare spectaculoasa

Postat de Brindusa

Cassoulet – o mancare spectaculoasa

Ziua 1 Pune la inmuiat fasolea. Cel mai bine e sa o lasi peste noapte.   Ziua 2 Scurge fasolea si pune-o la fiert impreuna cu carnea de porc, dafinul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2014, 16:47
la 26.10.2014, 17:12
la 26.10.2014, 18:25
,
la 26.10.2014, 18:57
Ce bine arata!
la 26.10.2014, 19:18
La cate sortimente de carne are vcred si eu ca este foarte buna! E foarte tentanta

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking