Se pun la înmuiat boabele de fasole în apă rece - de preferat peste noapte.
A doua zi dimineața se pun la călit în ulei sau grăsime de rață ceapa, morcovii și jumătate din cantitatea de usturoi - toate tocate mărunt.
Călim 2-3 minute, apoi adăugăm baconul tăiat cubulețe, fasolea și apă cât să depășească fasolea cu 20 cm.
Se lasă la fiert pentru o oră și jumătate - înjumătățim timpul pentru fierberea la oala de presiune.
Călim carnea de porc tăiată cubulețe pentru aprox. 10 minute.
Adăugăm prosciutto și mai gătim 2-3 minute.
Când fasolea a fiert adăugăm carnea de porc călită, usturoiul - jumătatea rămasă - tocată mărunt, cimbru, oregano și frunzele de dafin.
Adăugăm supa de legume, roșiile și gătim 10 minute.
Adăugăm vinul și lăsăm la foc mic pentru aprox. o oră.
Între timp punem picioarele de rață într-un vas termorezistent și dăm la cuptor la temperatură mare - 220 garde C pentru 20 minute.
Cârnații se pun și ei într-o tigaie/grill încins câte 2 minute pe fiecare parte.
Se pun cârnații și picioarele de rață peste fasole (se poate curăța sau nu carnea după picioarele de rață).
Se încinge cuptorul la 180 grade C și se dă cratița la cuptor pentru 1 oră.
Se presară pesmet și se mai dă la cuptor pentru alte 30 minute la 220 grade C.