Cosulete din piept de pui cu garnitura de cartofi

Postat de merisor67 in Pui
23 Oct 2012 | 5848 vizualizari
Cosulete din piept de pui cu garnitura de cartofi

Am vrut initial sa fac rulada, dar bucatile din piept de pui fiind mici, le-am transformat in cosulete. Au fost mult mai atractive.

Ingrediente

  • Pentru cosulete:
  • 1,300 kg piept de pui dezosat
  • 250 gr carne tocata amestec
  • 2 cepe
  • 350 gr ciuperci conservate
  • 1 capatana usturoi
  • 1 gogosar
  • marar
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • sare
  • ulei
  • Pentru garnitura:
  • 1,250 kg cartofi
  • apa
  • sare
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • sos de rosii
  • rozmarin

Mod de preparare

Am pregatit intai cosuletele din piept de pui. Am taiat carnea frumos astfel incat sa o pot aseza in formele de briose. Ceapa si usturoiul le-am tocat si le-am inabusit cu putin ulei si zeama de la ciuperci, apoi am adaugat ciupercile, am lasat putin pe foc si am adaugat carnea tocata asezonata cu condimente si sare. Am lasat pe foc pana s-a patruns carnea bine, apoi am adaugat mararul tocat. Formele de briose le-am uns cu putin ulei, apoi am asezat pieptul de pui si l-am umplut cu compozitia de carne tocata, iar deasupra am asezat felii de gogosar.Le-am pus intr-o tava pe care am dat-o la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.

Cartofii i-am curatat, i-am spalat si i-am pus la fiert in apa cu putina sare. I-am lasat cam 15 minute la foc mediu, doar pana s-au patruns putin.

Cand au fost gata cosuletele din piept de pui, le-am scos din formele de briose si le-am mutat intr-un vas de yena cu capac. Lichidul care a ramas in briose, l-am scurs intr-o tava in care am asezat cartofii asezonati cu sare si rozmarin. Ceapa am tocat-o julien, usturoiul l-am tocat si le-am inabusit putin cu ulei si apa, apoi am pus sos de rosii, am amestecat putin pe foc si am pus acest sos peste cartofi. Am introdus tava la cuptor pentru 20 de minute.  Am servit acesti cartofi cu cosuletele din piept de pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete din piept de pui cu garnitura de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana

Postat de mirela0911

Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana

Pieptul de pui se spala, se sterge bine cu prosoape absorbante apoi se taie fasiute potrivite. Se presara sare si piper, se amesteca si se lasa putin deoparte. Intr-o tigaie se pun 2 lg ulei de...

Citeste continuarea

Tocana de pui cu legume

Postat de merisor67

Tocana de pui cu legume

Spalam si portionam puiul in bucati, apoi il punem la fiert in apa cat sa fie acoperit plus o lingurita de sare. Il lasam sa fiarba maxim 10 minute dupa ce a atins punctul de fierbere si avem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2012, 19:06
delicios
la 23.10.2012, 19:09
Ce idee buna cu cosuletele de pui.
la 23.10.2012, 19:11
Da Timea, au iesit faine si gustoase
Gurita
la 23.10.2012, 19:14
Tu Meri vrei ca eu să mă îmbolnăvesc de inimă rea, nu?
la 23.10.2012, 19:15
O idee delicioasa

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking