Piept de pui umplut cu ardei si cascaval cu garnitura de legume la cuptor

Postat de Mihaela11_jo in Pui
10 Mar 2013 | 16572 vizualizari
Piept de pui umplut cu ardei si cascaval cu garnitura de legume la cuptor

Pieptul de pui umplut este o mancare de care nu te plictisesti, deoarece de fiecare data, se poate gati cu ingrediente diferite. Eu am folosit pentru un plus de aroma "za'atar", un condiment specific tarilor arabe. In Iordania, se foloseste doar ulei de masline virgin, nerafinat, care are un gust aparte, putin iute cand este proaspat. Maslinele verzi sunt productie proprie, din livada noastra de masline si murate de mine, cu lamaie si ardei iute.

Ingrediente

  • 3 piepti de pui
  • 4 cartofi mari
  • 50 g cascaval feliat
  • 3 ardei: rosu, verde si galben
  • 2 rosii de marime medie
  • 200 g broccoli
  • masline verzi
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat dupa gust
  • “za’atar”
  • condiment de pui: all spice, cuisoare, coriandru, ghimbir, cardamom, scortisoara, foi de dafin
  • ulei de masline virgin
  • 1 cana de apa
  • 1 cub de Maggi Bouillon

Mod de preparare

 

 Piepturile de pui se spala, se usuca, se sareaza, se pipereaza si se presara cu condimentul pentru pui.

Ardeiul de 3 culori se taie julien si se pune la calit cu putina sare, piper proaspat macinat si za’atar, in 3 linguri de ulei de masline 3-4 minute.

Se taie un buzunar in pieptii de pui si se umplu cu ardeiul si felii de cascaval.

Se inchid taieturile cu ajutorul scobitorilor de bucatarie si se asaza intr-un vas de Pyrex.

Cartofii se curata de coaja si se taie in bucati de marime medie.

Broccoli se desface in buchetele mai mici.

Rosiile se feliaza rondele.

Intr-un bol, se amesteca toate legumele cu maslinele si restul de ardei ramasi  si se presara cu piper proaspat macinat ,”za’atar” si 3-4 linguri de ulei de masline.

Se aseaza in vasul de Pyrex, de jur imprejurul pieptilor de pui.

Intr-o cana de apa fierbinte se dizolva cubul de Maggi si se toarna peste legume.

Se stropesc pieptii de pui cu putin ulei de masline si se presara cu”za’atar”.

Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul  preincalzit la 220 grade C, timp de 40 de minute.

Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor pana se rumenesc pieptii de pui si cartofii.

Se servesc cu muraturi asortate.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut cu ardei si cascaval cu garnitura de legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Retete similare

Frigarui de pui la grill

Postat de Irina

Frigarui de pui la grill

Pentru inceput am taiat bucatile de piept de pui in cuburi potrivite pentru a se patrunde bine carnea pe gratar, le-am presarat cu sare, piper si putin busuioc uscat, pentru aroma. Am pregatit...

Citeste continuarea

Tocanita cu ceapa,ardei rosu,ciuperci si aripioare

Postat de Constelatialeu

Tocanita cu ceapa,ardei rosu,ciuperci si aripioare

Mai intai pregatim aripioarele, le curatam, spalam si le punem la prajit in ulei. Cand sunt gata le scoatem din cratita. Separat curatam ceapa si o taiem solzisori, ardeiul julien, iar ciupercile...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 10.03.2013, 00:14
o bunatate!
la 10.03.2013, 00:22
bun bun
la 10.03.2013, 00:40
Cata culoare,cate arome
la 10.03.2013, 07:32
super
la 10.03.2013, 07:43
Ce-mi place cum arata! Mihaela sa nu uiti sa ma chemi la cules de masline!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking