Ingrediente
- 2 cotlete de porc
- 4 catei de usturoi sau 1lingura praf de usturoi
- 2 cepe
- 1 lingura praf de usturoi
- 5 cartofi
- sare
- piper
- cimbru uscat
- 3-4 linguri ulei
- 1 pahar cu vin alb
Mod de preparare
Cotletele spalate,uscate,condimentate cu sare,piper si putin praf de usturoi,le punem in tigaia cu ulei sa se prajeasca putin pe ambele parti,adaugam vinul,lasam sa fiarba iar dupa ce s-a evaporat,scoatem carnea pe o farfurie,in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt,condimentam cu sare,piper,boia si cimbru apoi oprim focul
Cartofii curatati,spalati,ii punem la fiert iar dupa ce au fiert ii zdrobim cu o furculita dar nu tare,ii punem intr-un vas termorezistent,deasupra ceapa calita cu tot cu ulei apoi cotletele,acoperim cu o folie de aluminiu si lasam la cuptor 30min;dupa acest timp,descoperim si mai lasam cateva minute sa prinda culoare aurie.
Servim cu acritura de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet cu cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|