Ingrediente
- Am folosit pentru friptura:
- 8 felii cotlet porc fara os
- 200 ml cidru de mere
- sos stridii
- chimen macinat
- ghimbir macinat
- scortisoara
- Pentru sos:
- pasta de creveti
- 500 gr ciuperci
- 200 ml cidru de mere
- sos soia
- sos de ardei iuti
- 5 spices
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita miere
Pentru garnitura: Cartofi noi
Mod de preparare
Cotletul l-am spalat si uscat bine cu prosoape de hartie,apoi am pus bucatile de carne intr-un castron si le-am marinat cu cidru,sos de stridii,ghimbir macinat,chimen si scortisoara si l-am lasat aproximativ 1 ora la marinat,apoi l-am pus intr-o tava si impreuna cu marinata l-am bagat la cuptor la foc mic,pana cand marinata a scazut si cotletul s-a rumenit usor.
Sos:Am spalat si curatat ciupercile,le-am taiat in bucati potrivite,am tocat marunt si usturoiul si intr-o tigaie cu putin ulei le-am pus la foc,am adaugat sos de soia,sos de ardei iuti ,1 lingurita 5 spices,am amestecat pana cand ciupercile si-au lasat zeama,am lasat sa scada apoi am adaugat cidrul si am lasat la foc mic inca cateva minute.Cand ciupercile au fost gatite complet am adaugat 1 lingurita de pasta de creveti si o lingurita de miere pentru a ingrosa putin sosoul,am amestecat si am stins focul.
Am ales ca si garnitura pentru acest preparat cartofi noi prajiti pana devin aurii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet cu sos de cidru si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|