Ingrediente
-
- Cotlet de iepure – 2 buc
- Cidru cu aroma de fructe de padure – 200 ml
- Pastaie de vanilie – 1/2 buc
- Pastarnac – 5 buc
- Stock de vita (supa concentrata de oase de vita) – 200 ml
- Cartofi – 7-8 buc
- Rosii cherry – 15-20 buc
- Busuioc proaspat – 5-6 frunze
- Merisoare deshidratate – 100 g
- Boabe de ienupar – 3-4 buc
- Lemongrass – 1/2 buc
- Unt la temperatura camerei- 1 lingura
- Faina – 1 lingura
- Ulei de masline – 100 ml
- Cascaval Delaco – 150 g
- Boia dulce – 1 lingurita
- Maghiran uscat – 1 lingurita
- Piper cayenne – 1/2 lingurita
- Sare si piper – dupa gust
Mod de preparare
-
Zdrobeste boabele de ienupar si lemongrass-ul intr-un mojar;
-
Stropeste iepurele cu putin ulei de masline si pune pe acesta ienupar, lemongrass, sare si piper;
-
Pune-l intr-o punga Food Saver si videaza-l;
-
Incalzeste Sous Vide Supreme la 65 de grade Celsius si lasa iepurele acolo cca 3 ore;
-
Taie cartofii in 4 si pune-i intr-un bol – stropeste-i apoi cu ulei de masline;
-
Amesteca boia cu piper cayenne, maghiran uscat, sare si piper si condimenteaza bine cartofii;
-
Pune-i intr-o tava cu hartie de copt si introdu-i in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade Celsius;
-
Odata gatiti, scoate tava, pune cascaval Delaco ras pe cartofi, si mai lasa-i la cuptor 4-5 min pana se gratineaza;
-
Curata bucatile de pastarnac si pune-le pe foc la fiert in apa cu putina sare si 1/2 pastaie de vanilie (cu tot cu semintele);
-
Dupa ce-au fiert bine, iar apa a scazut considerabil, strecoar-o si las-o la racit;
-
Scoate iepurele si pune-l si pe-acesta intr-o tava cu hartie de copt, impreuna cu rosiile si busuioc pe alocuri;
-
Stropeste totul cu putin ulei de masline si introdu tava in cuptorul incins la 200 grade Celsius pentru cateva minute, pana se rumeste totul;
-
Scoate tava si lasa iepurele cca 5 minute la odihnit;
-
Pune cidru pe foc, si adauga merisoarele deshidratate;
-
Cand cidrul s-a mai redus adauga apa cu aroma de pastarnac si vanilie si stock-ul de vita si lasa sa fiarba pana se intensifica aroma;
-
Intr-o alta craticioara prajeste putin faina in unt si apoi pune-o peste sos;
-
Amesteca cu ajutorul unui tel pana ce acesta se ingroasa;
-
Pune sos din abundenta peste iepure si serveste cu cartofii gratinati cu cascaval Delaco si rosii coapte cu busuioc;
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de iepure Sous Vide, cu cartofi copti, gratinati cu cascaval Delaco si sos de reductie de cidru si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|