Cotlet de iepure Sous Vide, cu cartofi copti, gratinati cu cascaval Delaco si sos de reductie de cidru si vanilie

Postat de AlexTeacher in Reteta de vedeta
8 Ian 2016 | 5461 vizualizari
Cotlet de iepure Sous Vide,  cu cartofi copti, gratinati cu cascaval Delaco si sos de reductie de cidru si vanilie

Cartofii gratinati sunt senzationali daca ai un cascaval pe masura...iar iepurele este gatit impecabil daca ai un Sous Vide...ce sa mai, viata e mirobolanta ! 

Ingrediente

    • Cotlet de iepure – 2 buc
    • Cidru cu aroma de fructe de padure – 200 ml
    • Pastaie de vanilie – 1/2 buc
    • Pastarnac – 5 buc
    • Stock de vita (supa concentrata de oase de vita) – 200 ml
    • Cartofi – 7-8 buc
    • Rosii cherry – 15-20 buc
    • Busuioc proaspat – 5-6 frunze
    • Merisoare deshidratate – 100 g
    • Boabe de ienupar – 3-4 buc
    • Lemongrass – 1/2 buc
    • Unt la temperatura camerei- 1 lingura
    • Faina – 1 lingura
    • Ulei de masline – 100 ml
    • Cascaval Delaco – 150 g
    • Boia dulce – 1 lingurita
    • Maghiran uscat – 1 lingurita
    • Piper cayenne – 1/2 lingurita
    • Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

  • Zdrobeste boabele de ienupar si lemongrass-ul intr-un mojar;

  • Stropeste iepurele cu putin ulei de masline si pune pe acesta ienupar, lemongrass, sare si piper;

  • Pune-l intr-o punga Food Saver si videaza-l;

  • Incalzeste Sous Vide Supreme la 65 de grade Celsius si lasa iepurele acolo cca 3 ore;

  • Taie cartofii in 4 si pune-i intr-un bol – stropeste-i apoi cu ulei de masline;

  • Amesteca boia cu piper cayenne, maghiran uscat, sare si piper si condimenteaza bine cartofii;

  • Pune-i intr-o tava cu hartie de copt si introdu-i in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade Celsius;

  • Odata gatiti, scoate tava, pune cascaval Delaco ras pe cartofi, si mai lasa-i la cuptor 4-5 min pana se gratineaza;

  • Curata bucatile de pastarnac si pune-le pe foc la fiert in apa cu putina sare si 1/2 pastaie de vanilie (cu tot cu semintele);

  • Dupa ce-au fiert bine, iar apa a scazut considerabil, strecoar-o si las-o la racit;

  • Scoate iepurele si pune-l si pe-acesta intr-o tava cu hartie de copt, impreuna cu rosiile si busuioc pe alocuri;

  • Stropeste totul cu putin ulei de masline si introdu tava in cuptorul incins la 200 grade Celsius pentru cateva minute, pana se rumeste totul;

  • Scoate tava si lasa iepurele cca 5 minute la odihnit;

  • Pune cidru pe foc, si adauga merisoarele deshidratate;

  • Cand cidrul s-a mai redus adauga apa cu aroma de pastarnac si vanilie si stock-ul de vita si lasa sa fiarba pana se intensifica aroma;

  • Intr-o alta craticioara prajeste putin faina in unt si apoi pune-o peste sos;

  • Amesteca cu ajutorul unui tel pana ce acesta se ingroasa;

  • Pune sos din abundenta peste iepure si serveste cu cartofii gratinati cu cascaval Delaco si rosii coapte cu busuioc;

    Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de iepure Sous Vide, cu cartofi copti, gratinati cu cascaval Delaco si sos de reductie de cidru si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de naut cu chorizo si bulgur

Postat de Ksenya

Tocana de naut cu chorizo si bulgur

Mai intai facem bulgurul. Punem intr-o cratita uleiul,rupem spaghetele bucati,le calim pana devin aurii,adaugam bulgurul amestecam si lasam 2 minute,adaugam scortisoara amestecam si turnam apa...

Citeste continuarea

Foie gras

Postat de Sylvia

Foie gras

     Prepararea este nu atat de  complicata cat foarte precisa in cantitati si timp si tehnici de realizare. Aveti nevoie de  o tava de ceramica de preferinta, hartie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2016, 18:57
bun bun
la 08.01.2016, 19:15
Cam bun!
la 08.01.2016, 19:19
super
la 08.01.2016, 19:43
Bună este carnea de iepure!
la 08.01.2016, 19:45
Azi te-am pomenit/cautat cu o reteta de iepure Uite ca m-ai auzit! Mai ai si altele??

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking