Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

Postat de bucatarasa in Oaie
25 Apr 2024 | 285 vizualizari
Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar este o delicatesa apreciata in bucataria internationala, in special in sezonul de primavara, cand carnea de miel este la cote maxime de prospetime si savoare. Aceasta reteta presupune gatirea cotletelor de miel in cuptor sau pe gratar, impreuna cu aromele si condimentele potrivite, pana cand devin fragede si suculente.

Ingrediente

  • Ingrediente Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar
  • 4 cotlete de miel (aproximativ 200g fiecare)
  • 4 catei de usturoi, maruntiti fin
  • sucul de la o lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de mustar Dijon
  • 2 linguri de cimbru proaspat, tocat
  • Sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust

Mod de preparare

Cum se prepara reteta Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

 Preincalziti cuptorul la 180°C sau pregatiti gratarul.

Intr-un castron mic, amestecati usturoiul maruntit, sucul de lamaie, uleiul de masline, mierea, mustarul, cimbrul tocat, sare si piper pentru a forma marinada.

Pregatiti cotletele de miel, indepartand excesul de grasime, si apoi le ungeti bine cu marinada preparata.

Lasati cotletele sa se marineze timp de cel putin 30 de minute sau pana la o ora, pentru a absorbi aromele.

Daca gatiti la cuptor, asezati cotletele de miel intr-o tava de copt si coaceti-le timp de aproximativ 20-25 de minute pentru o friptura medie, sau mai mult timp daca doriti o friptura mai bine facuta.

Daca gatiti pe gratar, frigeti cotletele timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte pentru o friptura medie, ajustand timpul in functie de preferintele dvs. de gatire.

Dupa ce sunt gata, lasati cotletele sa se odihneasca timp de cateva minute inainte de a le servi.

Serviti cotletele de miel cu garnituri precum cartofi la cuptor, legume proaspete sau o salata verde. Pofta buna!

Recomandam si friptura de miel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale

Postat de simona72

Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale

Lasati organele de oaie la dezghetat peste noapte. Se taie inima in jumatate, se curata inima si celelalte organe de pielite, grasime, zgarciuri, bucatile mai tari care intregesc organele. Se...

Citeste continuarea

Pulpa de miel cu ceapa si usturoi verde

Postat de Ina

Pulpa de miel cu ceapa si usturoi verde

Spalam pulpa de miel in apa rece si o asezam intr-un vas termorezistent, uns cu ulei. Presaram sare, piper, stropim cu vin , apoi acoperim cu ceapa si usturoiul verde, tocate in bucati marisoare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2024, 14:27
Ce prezentare frumoasa, o fotografie de nota 10
la 25.04.2024, 16:22
la 27.04.2024, 19:35
Eu nu mananc miel, dar ai mei da, iar cotletele tale arata minunat! Felicitari!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking