Cotlet de porc cu bacon, salvie, fasii de legume si rondele de cartofi

Postat de nico15 in Porc
16 Noi 2012 | 4282 vizualizari
Cotlet de porc cu bacon, salvie, fasii de legume si rondele de cartofi

Ingrediente

  • 2 bucati cotlet de porc
  • 4 felii de bacon
  • 4 frunze de salvie
  • Faina
  • Ulei, unt
  • 70 ml vin alb
  • Sare, piper
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 fir de praz

Mod de preparare

Aplatizam putin cotletul, ungem cu putin ulei, saram si piperam dupa care, punem feliile de bacon si  frunzele de salvie pe care le prindem cu scobitori, se procedeaza la fel pentru ambele bucati de carne. Dupa care dam prin faina doar pe partea unde nu avem bacon si punem la prajit intr-o tigaie in care am pus in avans unt si ulei. Prajim pe ambele parti si cand sunt aproape gata adaugam vinul alb si lasam sa scada. Dupa care scoatem carnea si o lasam in asteptare. Observam sa fie sosul legat daca mai trebuie mai lasam sa fiarba putin, saram si piperam.

Ne apucam de garnitura, cartofii au fost pusi la fiert iar cand sunt 80% facuti se iau de pe foc, se curata si se lasa sa se raceasca, dupa care taiem felii si vom trage la tigaie cartofii cu rozmarin si un praf de boia. Separat vom fierbe morcovi si prazul dupa ce sunt fierte doar cateva minute se trag si ele la tigaie si se va adauga un praf de curry.

Aranjam farfuria ca in imaginile alaturate, adaugam dressingul si pentru design punem si germeni de soia.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu bacon, salvie, fasii de legume si rondele de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi frantuzesti

Postat de ralu_ca

Cartofi frantuzesti

Am fiert cartofii in coaja. apoi i-am lasat sa se raceasca si i-am curatat de coaja. Ouale le-am fiert, branza se da prin razatoare, kaizerul l-am taiat cubulete, precum si ouale dupa ce le-am...

Citeste continuarea

Rulouri din cotlet de porc cu ciuperci

Postat de farfuriavesela

Rulouri din cotlet de porc cu ciuperci

Cotletele de porc se spala si se bat cu un ciocan de snitele pentru a avea o suprafata cat mai intinsa si se condimenteaza. Ciupercile se spala si se taie cubulete, dupa care se pun intr-o tigaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2012, 17:13
o portie si ptr mine...
la 16.11.2012, 17:20
Gustos
la 16.11.2012, 17:46
combinatie foarte buna si arata foarte bine
la 16.11.2012, 19:07
delicios
la 16.11.2012, 21:14
mi s-a facut poftaaa

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking