Cotlet de porc cu cartofi si morcovi la tava

Postat de mihaelar63 in Porc
19 Iul 2021 | 3763 vizualizari
Cotlet de porc cu cartofi si morcovi la tava

  Perfect s-a preparat acest cotlet de porc cu cartofi si morcovi., Acasa pe racoare si apoi tava a fost impachetata si pusa pe masa din foisor-la gradina.  Pentru ca duminica aceasta a fost foarte calduroasa am evitat sa mai stam langa gratar in plin soare. Initial am pregatit cativa morcovi si doua cepe. Ulterior am suplimentat cantitatea pentru ca am folosit dintr-aceasta si la umplut cotletul.

Ingrediente

  • 1.5 kg cotlet porc
  • 1 kg cartofi noi
  • 100 ml ulei
  • 3 cepe-rosii si galbene
  • 3 catei usturoi
  • 2 cepe verzi
  • 5 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei iute rosu
  • 1/2 lingurita zaatar verde-condiment oriental cu susan si cimbru salbatic
  • 1/2 lingurita fulgi chilli
  • 1/2 lingurita usturoi granulat uscat
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

  1.  Cotletul de porc se inteapa pe lungime in doua-trei locuri cu ajutorul unui cutit bine ascutit .
  2. In aceste deschizaturi se indeasa bine , felii de morcovi , ceapa , ceapa verde si patrunjel .
  3. Carnea se sareaza si se condimenteaza cu zaatar, usturoi granulat  si fulgi de chilli .
  4. Carnea se va condimenta bine daca o masati  si o lasati sa se patrunda astfel macar o ora .
  5. Curatati , spalati si feliati cartofii, ceapa , ardeiul si restul morcovilor .
  6. Distribuiti legumele intr-o tava . Sarati si  puneti usturoiul taiat marunt .
  7. Turnati in tava o cana cu apa[ se vor forma aburi si carnea nu va fi foarte uscata ]
  8. Prajiti cotletul umplut si condimentat in ulei pe ambele parti pana prinde o crusta .
  9. Astfel se vor sigila sucurile din carne si aceasta va fi suculenta in interior .
  10. Peste legumele din tava se aseaza un gratar de inox pe care se pune bucata de carne prajita .
  11. Grasimea rezultata in urma copacerii se scurge peste legume .
  12. Dati tava la cuptor 45 minute pana cand carnea este coapta si legumele patrunse .
  13. In acest timp intoarceti carnea de pe o parte pe alta .
  14. Manipulati carnea cu grija cand o  intoarceti , fara sa o intepati cu furculita .
  15. Cotletul se scoate din tava , se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa la odihna 15 minute , dupa care se feliaza .
  16. Aceasta operatiune se face  tot in scopul de a pastra fragezimea carnii.
  17.  La sfarsit decorati cu codite de ceapa verde si bucatele de ardei , pentru un aspect fresh.
  18.  Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu cartofi si morcovi la tava" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de porc la cuptor

Postat de Sim0naWorld

Pulpa de porc la cuptor

Pulpa de porc am taiat-o felii subtiri de cca 1,5 cm, am condimentat-o cu sare piper, boia, cimbru, apoi am pus-o intr-o tava cu putin ulei. Peste pulpa am pus cativa catei de usturoi taiati pe...

Citeste continuarea

Tocana cu ardei copt si ceafa de porc, o reteta pe gustul gurmanzilor

Postat de Constelatialeu

Tocana cu ardei copt si ceafa de porc, o reteta pe gustul gurmanzilor

Iata cum se prepara Tocana cu ardei copt si ceafa de porc, o reteta pe gustul gurmanzilor Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele: am taiat cubulete ceafa  de porc , am spalat-o si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2021, 03:35
la 19.07.2021, 08:13
Bun,bun!
la 19.07.2021, 08:42
Foarte gustoasă!
la 19.07.2021, 09:23
la 19.07.2021, 10:36
Bun!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking