Cotlet de porc cu cartofi si morcovi la tava

Postat de mihaelar63 in Porc
19 Iul 2021 | 3763 vizualizari
Cotlet de porc cu cartofi si morcovi la tava

  Perfect s-a preparat acest cotlet de porc cu cartofi si morcovi., Acasa pe racoare si apoi tava a fost impachetata si pusa pe masa din foisor-la gradina.  Pentru ca duminica aceasta a fost foarte calduroasa am evitat sa mai stam langa gratar in plin soare. Initial am pregatit cativa morcovi si doua cepe. Ulterior am suplimentat cantitatea pentru ca am folosit dintr-aceasta si la umplut cotletul.

Ingrediente

  • 1.5 kg cotlet porc
  • 1 kg cartofi noi
  • 100 ml ulei
  • 3 cepe-rosii si galbene
  • 3 catei usturoi
  • 2 cepe verzi
  • 5 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei iute rosu
  • 1/2 lingurita zaatar verde-condiment oriental cu susan si cimbru salbatic
  • 1/2 lingurita fulgi chilli
  • 1/2 lingurita usturoi granulat uscat
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

  1.  Cotletul de porc se inteapa pe lungime in doua-trei locuri cu ajutorul unui cutit bine ascutit .
  2. In aceste deschizaturi se indeasa bine , felii de morcovi , ceapa , ceapa verde si patrunjel .
  3. Carnea se sareaza si se condimenteaza cu zaatar, usturoi granulat  si fulgi de chilli .
  4. Carnea se va condimenta bine daca o masati  si o lasati sa se patrunda astfel macar o ora .
  5. Curatati , spalati si feliati cartofii, ceapa , ardeiul si restul morcovilor .
  6. Distribuiti legumele intr-o tava . Sarati si  puneti usturoiul taiat marunt .
  7. Turnati in tava o cana cu apa[ se vor forma aburi si carnea nu va fi foarte uscata ]
  8. Prajiti cotletul umplut si condimentat in ulei pe ambele parti pana prinde o crusta .
  9. Astfel se vor sigila sucurile din carne si aceasta va fi suculenta in interior .
  10. Peste legumele din tava se aseaza un gratar de inox pe care se pune bucata de carne prajita .
  11. Grasimea rezultata in urma copacerii se scurge peste legume .
  12. Dati tava la cuptor 45 minute pana cand carnea este coapta si legumele patrunse .
  13. In acest timp intoarceti carnea de pe o parte pe alta .
  14. Manipulati carnea cu grija cand o  intoarceti , fara sa o intepati cu furculita .
  15. Cotletul se scoate din tava , se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa la odihna 15 minute , dupa care se feliaza .
  16. Aceasta operatiune se face  tot in scopul de a pastra fragezimea carnii.
  17.  La sfarsit decorati cu codite de ceapa verde si bucatele de ardei , pentru un aspect fresh.
  18.  Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu cartofi si morcovi la tava" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cotlet de porc cu rosii cherry la cuptor

Postat de Constelatialeu

Cotlet de porc cu rosii cherry la cuptor

Feliem cotletul, am taiat 9 felii de cotlet le-am condimentat  ( am primit doua rajnite cu condimente si m-am dat si eu in barci)pe o parte si pe alta si le-am lasat cca 20 min sa se...

Citeste continuarea

Rondele de dovlecel umplute cu carne tocata, pane

Postat de medioto59

Rondele de dovlecel umplute cu carne tocata, pane

Trecem carnea prin masina de tocat. Taiem dovleceii in rondele de circa 1 cm inaltime. Indepartam, folosind un cutit, miezul dovleceilor. Carnea tocata o amestecam cu ceapa si mararul taiate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2021, 03:35
la 19.07.2021, 08:13
Bun,bun!
la 19.07.2021, 08:42
Foarte gustoasă!
la 19.07.2021, 09:23
la 19.07.2021, 10:36
Bun!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking