Ingrediente
- 1 morcov
- 1 ceapa
- crengute de cimbru
- 2 catei de usturoi
- 150 ml vin rosu
- 1 buc cotlet de cca 700 g
- sare, piper
- condimente pentru carne de porc
- cartofi piure pentru garnitura
- patrunjel verde tocat
- putin ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Se spala bucata de carne, se sterge cu prosoape absorbante apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si condimente pentru carne de porc.
Se curata morcovul, se spala si se taie rondele. Ceapa se curata si se taie in feli mai mari. Se curata usturoiul.
In vasul ceramic se toarna putin ulei, se pun morcovii, ceapa, usturoiul si crengutele de cimbru. Deasupa se asaza bucata de cotlet, se toarna vinul, se pune capacul peste vas si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Dupa 30-45 de minute se scoate vasul, se intoarce carnea si se mai lasa la cuptor, acoperit. Se verifica daca este bine facuta carnea si se mai lasa 10 minute fara capac.
Se serveste cu cartofi piure si sosul format, alaturi de morcovi si patrunjel verde tocat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc la cuptor, in vasul ceramic Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|