Ingrediente
- 1 bucata de cotlet de porc (cu os , grasime si sorici)
- 500 ml bere
- condimente dupa gust :
- piper negru ,
- ienibahar , cimbru ,
- foi de dafin ,
- 1 capatana usturoi ,
- rozmarin uscat ,
- ghimbir pudra ,
- boia dulce ,
- sare de mare
- salata de varza rosie :
- 1/2 varza rosie ,
- 2 mere acrisoare ,
- o mana nuci ,
- sare ,
- piper macinat ,
- 1 lingura ulei de masline,
- otet de vin alb sau zeama de lamaie dupa gust
Mod de preparare
Incepem pregatirea cotletului cu o zi inainte .Intr-un vas mai adanc punem berea si condimentele ,mai putin sarea. Oprim 2-3 catei de usturoi. Punem bucata de cotlet, apoi , pana a doua zi , intoarcem din cand in cand ,bucata de cotlet pe toate partile pentru a se marina bine .
Inainte de a o gati , scoatem bucata de cotlet , o tamponam bine pentru a sterge surplusul de bere, apoi cu un cutin ascutit o crestam din loc in loc si o impanam cu bucatele de usturoi . Crestam soriciul cu un cutin ascutit pana ajungem la grasime Presaram sare ..Asezam bucata de carne intr-o tava , o acoperim cu folie alimentara si o dam la cuptor 30 de minute la 250 grade , apoi scadem temperatura la 180 de grade . Lasam bucata de carne cam 2 ore , apoi scoatem folia si o lasam sa se rumeneasca bine .
Servim friptura langa o salata de varza .
Pentru salata tocam varza fin, presaram putina sare si o frecam bine . Taiem merele in jumatate, scoatem cotorul , apoi le feliem fin . Amestecam varza cu feliile de mar, nuci, piper macinat ,ulei si otet sau zeama de lamaie dupa gust .
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in bere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|