Cotlet de porc in sos de vin rosu

Postat de nadina73 in Mancaruri cu carne
7 Ian 2011 | 8617 vizualizari
Cotlet de porc in sos de vin rosu

Reteta este preluata de la Laura Adamache http://adamache-laura.blogspot.com/2010/10/cotlete-de-porc-in-sos-de-vin-rosu.html

Ingrediente

  • 5 cotlete de porc cu os
  • 2 pahare de vin rosu(eu am pus 450 ml)
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 2-3 frunze de salvie
  • cimbru

Mod de preparare

Se prajesc cotletele de porc in tr-o tigaie cu putin ulei fara a se suprapune bucatile.
Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti se condimenteaza cu sare si piper.Se adauga si usturoiul taiat feliute ,frunzele de salvie si cimbru .Se adauga si vinul si se lasa pana se evapora fara capac,dupa care se pune un pahar de apa si se pune capacul.Se lasa sa fiarba la foc mic ,

In cazul in care  carnea nu este destul de frageda se mai adauga apa si se mai lasa sa fiarba .Se serveste cu cartofi natur ,mamaliguta sau cu ce va place.


Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Escalop de porc cu ciuperci brune

Postat de mirela0911

Escalop de porc cu ciuperci brune

Se spala carnea apoi se taie in felii (mi-au iesit 9 felii) si se bat usor cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun...

Citeste continuarea

Cotlet de porc in sos aromat

Postat de katty

Cotlet de porc in sos aromat

Presaram condimentele peste carne si o masam bine. Asezam carnea intr-o tava, punem 1/2 de pahar de apa, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30 de minute, scoatem folia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2011, 00:17
ce bine arata
la 08.01.2011, 09:27
f bine arata apetisant e cam dimineata sa iau o portie dar vin si la pranz ,dar daca nu mai gasesc??
la 08.01.2011, 09:38
nadina azi ti-o iei cind o vedea medi ca ..nu tu cirnati nu tu oua ...treaba ta bun macar ca are vin rosu din abundenta se poate cu asta te iarta
la 08.01.2011, 10:40
Nadina deschide usa
la 08.01.2011, 10:50
aziz stai ca azi pun in practica carnatu mai diseara putin

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking