Ingrediente
- cotlet de porc 6 bucati ( de preferat cu os)
- 3 ling de faina
- ulei de masline (4-5 linguri)
- 6 catei de usturoi
- un pahar de vin alb (eu am folosit rose )
- un pahar vin rosu (pt marinata)
- o jumatate de cutie de rosii decojite in suc de rosii
- 1 lingura de frunze de oregano (proaspete sau uscate)
- 1 lingura de capere
- sare si piper cimbru
Mod de preparare
Din vinul rosu 3 catei de usturoi o lingura de ulei sare piper (boabe) cimbru se face un sos pt a marina carnea de porc. Bucatile de carne se pun intr-o punga se toarna marinata si se scoate aerul din ea si se dau la frigider pt cel putin 2 ore.
Se scot bucatile de carne de sterg usor si se bat cu ciocanul de snitele se toaca usturoiul iar caperele se zdrobesc usor cu lama cutitului
Carnea se da prin amestec de faina sare si piper si se scutura de excesul de carne.
Se rumeneste carnea pe ambele parti in putin ulei de masline
Se adauga usturoiul tocat marunt si se lasa cat sa isi elibereze aroma fara a se arde .se stinge totul cu un pahar de vin se adauga apoi rosiile caperele si oregano.
Se lasa totul sa fiarba la foc potrivit pana se patrunde carnea si se leaga sosul.
Ca si garnitura am folosit cartofi cu rozmarin
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in sos mediteranean" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|