Cotlet de porc impanat cu ficatei si cabanos, pe pat de legume

Postat de rocsi_1612 in Porc
21 Sep 2014 | 5548 vizualizari
Cotlet de porc impanat cu ficatei si cabanos, pe pat de legume

Este un preparat bun, gustos, potrivit pentru o masa in familie sau o masa festiva, pentru a impresiona musafirii. Nu e nimic sofisticat dar este de efect ;)

Ingrediente

  • 1 cotlet dezosat ( cam de 1,400 kg)
  • 15 ficatei de pui
  • 2 fire de cabanos
  • 1 dovlecel mic
  • 1 morcov
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei kapia mic
  • 4 crengute de rosii cherry
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 varf de lingurita cu cimbru uscat
  • 1/2 de cana cu vin rosu

Mod de preparare

Spalam cotletul si il tamponam cu un servet de bucatarie.

Ficateii ii tinem 10 minute in apa pentru a mai iesi sangele, apoi ii scurgem bine.

Curatam dovlecelul, il taiem felii rotunde, decojim morcovul si il facem rondele.

Ardeiul galben, kapia ii spalam si ii taiem tot pe rotund, dar scuturam semintele.

Rosiile cherry le spalam, usturoiul il curatam.

Cu ajutorul unui cutit cu lama mai lunga, facem o taietura pe lungimea cotletului, in mijloc, si infingem cabanosul.

Deasupra cotletului facem mici crestaturi in care bagam ficateii si cateii de usturoi.

Intr-un vas yena asezam bucatile de ardei galben, kapia, morcovul, feliile de dovlecei si cateva rosii cherry.

Le condimentam cu sare si piper.

Cotletul impanat il presaram cu sare, piper, boia dulce si cimbrul uscat, apoi il asezam peste legume.

Intr-un bol amestecam vinul, cu 1/2 cana cu apa, sare, piper si il turnam in vas.

In jurul carnii punem crengute cu rosii cherry si restul de ficatei (pentru ca mie mi-au ramas si am zis sa ii folosesc si pe acestia).

Acoperim vasul cu capacul sau, il introducem in cuptor, pe care il si aprindem.

Reglam o temperatura potrivita, lasam cotletul acoperit pentru 90-100 de minute.

Dupa acest timp, scoatem capacul, stropim cu zeama din vas carnea si o mai lasam acolo cam 25 de minute, timp in care mai deschidem usa cuptorului si mai stropim cotletul.

 Cand este gata, il scoatem si il lasam putin sa se racoreasca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc impanat cu ficatei si cabanos, pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocăniţă din carne de porc

Postat de ela2015

Tocăniţă din carne de porc

Spălăm carnea şi o tamponăm uşor cu şervete absorbante. Când e bine zvântată o tăiem cubuleţe potrivite. Într-o tigaie adâncă şi groasă încingem...

Citeste continuarea

Foietaj cu carne

Postat de Constelatialeu

Foietaj cu carne

Carnea tocata, impreuna cu ceapa taiata marunt si ardeiul taiat cubulete, le amestecam, potrivim de sare si piper si le calim intr-o tigaie cu ulei incins, pana se inoaie ceapa si ardeiul. Apoi le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2014, 12:18
ce bunatate
la 21.09.2014, 12:19
imi place
la 21.09.2014, 12:20
Tot cotlet am luat si eu azi ..
la 21.09.2014, 12:34
:
la 21.09.2014, 12:34
O nebunie!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking