Ingrediente
- 6 cotlete cu os si grasime
- boabe de mustar
- boabe pe piper
- sare grunjoasa
- cimbru
- mustar fiecare pune cat crede de cuviinta
- 1 cana cu apa
- faina pentru tavalit cotletele
Mod de preparare
Cotletele le lasam la dezghetat, asa am facut eu ca le-am scos din congelator, dupa ce s-au dezghetat le clatim cu apa, le stergem cu un servet. Boabele de mustar,bobele de piper si sarea le punem intr-un mojar si le strivim bine, apoi adaugam cimbrul, amestecam, transferam totul intr-o farfurie, adaugam 3-4 lingurite de mustar, omegenizam. Bucatile de cotlet le tavalim prin faina, scuturam surplusul de faina si apoi le imbracam cu pasta pregatita. Asezam cotletele in oala de lut, turnam o cana de apa si bagam oala la cuptor, aprindem focul si-l lasam la mediu. Lasam in cuptor cca 1 ora, apoi scoatem cotletele din oala. Eu am pus peste sosul lasat, doua linguri de smantana grasa, este optional, se poate folosi sosul fara smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc la oala de lut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|