Ingrediente
- 700 g cotlet de porc fara os
- sare, piper dupa gust
- condimente pentru porc Delikat
- ulei de floarea soarelui
- 1 buc ceapa alba mare
- 3 buc morcovi
- 1 buc pastarnac
- 1 buc patrunjel radacina
- 1/2 buc telina
- 100 ml apa
- 5 buc cartofi albi
- frunze de patrunjel verde
- salata de varza
Mod de preparare
In vasul slow cooker-ului Crock-Pot se toarna 2-3 lg ulei.
Se curata legumele si se spala. Morcovii, pastarnacul si patrunjelul se taie rondele. Se pun in vasul aparatului. Deasupra se asaza bucatile de telina si ceapa taiata mai mare.
Bucata de carne se spala, se sterge de surplusul de apa si se maseaza bine cu sare, piper, condimentele de porc si ulei. Se asaza bucata de carne deasupra legumelor. Se toarna apa, se pune capacul si se seteaza aparatul pe temperatura High pentru 4 ore.
Intre timp se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare pentru piureul de cartofi. Se prepara dupa reteta fiecaruia, cum va place mai mult.
Dupa ce au trecut cele 4 ore, se scoate bucata de carne cu grija, se pune pe un platou iar legumele din oala se scot intr-un bol si se dau prin blender.
Se toarna piureul obtinut intr-o cratita si se lasa sa mai dea cateva clocote, adaugand sare si piper dupa gust, daca mai este nevoie.
Bucata de cotlet se taie in felii, cu un cutit bine ascutit.
Pe un platou se asaza piureul de cartofi iar deasupra piureul de legume. Alaturi se asaza feliile de carne si se orneaza cu patrunjel verde. Este o mancare delicioasa.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc la slow cooker Crock-Pot, servit cu 2 feluri de piure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|