Ingrediente
1 bucata cotlet fara os de aproximativ 1,8 kg
- 1 lingurita sare roz de Himalaya
- 1 lingurita fulgi de chili
- 1 lingurita boia afumata
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingura sos de soia
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri sos pentru rata Peking
Mod de preparare
Se spala carnea si se usuca, se tamponeaza cu prosoape de hartie pentru a inlatura apa.
Toate ingredientele pentru crusta se pun intr-un castron si se amesteca. Va rezulta o pasta consistenta. Cu acesata emusie se unge cotletul pe toate partile. Se aseaza cotletul pe o tava cu hartie de copt si se lasa la loc racoros 1 ora. Se da la cuptorul incins la 160 grade pentru 1 ora. Se intoarce bucata de carne si se mai lasa la cuptor pentru inca 30 minute. Dupa expirarea timpului se aduna marginile hartiei de copt, se inveleste intr-o alta hartie de copt bucata de carne, se marste temperatura la 190 grade si se mai lasa inca 30 minute. Se dezveleste carnea din hartie, se pune in cuptor cat mai aproape de gril si se lasa pana prinde crusta, aproximativ 10-15 minute. Se lasa sa se raceasca, se inveleste in hartie de copt, se da la frigider pana a doua zi, apoi se feliaza subtire si se serveste. Sa va fie de folos!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet glazurat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|