Cous-cous cu legume

Postat de Adele in Mancaruri de post
6 Apr 2015 | 3763 vizualizari
Cous-cous cu legume

Recunosc este pentru prima oara cand mananc si pregatesc cous-cous ,a avut un adevarat succes mai ales neasteptat din partea piticilor mei. Ceva rapid ,gustos si sanatos ,eu am folosit ce aveam prin casa,voi puteti face cu ce va place ;)

Ingrediente

  • Cous-cous 100 gr
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa potrivita
  • 1-2 zucchini
  • 1-2 cartofi
  • 1 ardel rosu
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

Pentru inceput se pune cous-cosul la inmuiat in apa calda sau supa pentru 5 minute intr-un vas.Dupa care se curata,se spala si se taie ceapa,morcovul,cartofii,zucchini si ardelull.Se pune o tigaie pe foc cu o lingura de ulei se incalzeste bine si se adauga pentru inceput ceapa si morcovul,se adauga cateva linguri de apa si se lasa 2-3 minute,dupa care se adauga si cartofii,zucchini si ardelul.Se acopera cu un capac si se lasa la foc potrivit cateva minute pana cand sunt coapte bine .(eu le prefer mai crocante).Se potriveste de sare si piper.

Cous-cousul se pregateste la randul sau intr- tigaie ,se pune o lingura de ulei de masline ,  se adauga cous-cousul inmuiat precedent,se lasa cateva minute amestecand si potrivind de sare si piper.

Se serveste cald ,pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cous-cous cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cozonac cu stafide, de post

Postat de rocsi_1612

Cozonac cu stafide, de post

Intr-un bol cernem faina, adaugam zaharul, zaharul cu pastai de vanilie, drojdia si nuca de cocos. Le amestecam cu o paleta de silicon. Apa minerala o punem pe foc pana devine calduta, incepem sa...

Citeste continuarea

Ciuperci cu spanac și soia

Postat de panacris

Ciuperci cu spanac și soia

Cubulețele de soia, se pun la fiert în apă clocotită, cu puțină sare, piper proaspăt măcinat, 1 foaie de dafin și puțin cimbru, cca. 15 minute, apoi se scoate și se scurge bine de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2015, 15:57
la 06.04.2015, 15:59
ne-ai adus ce ne place
la 06.04.2015, 15:59
Motan
la 06.04.2015, 16:00
Cris dupa ziua de ieri ,azi m-am gandit ca ar fi si cazul sa fiu mai light asa un pic
la 06.04.2015, 16:02
o mancare simpla, gustoasa si satioasa!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking