Covoras pufos cu cirese

Postat de ancutaCH in Prajituri
1 Aug 2012 | 2910 vizualizari
Covoras pufos cu cirese

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri de faina
  • un praf de sare
  • 1-2 linguri unt topit
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 600g cirese
  • zeama de lamaie
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se separa ouale. 

Ciresele se spala, se scot samburii si se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa in sita sa se scurga.

Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul in ploaie batand in continuare pana se incorporeaza zaharul.

Galbenusurile se freaca cu un praf de sare. Se adauga untul topit.

Se incorporeaza si albusurile batute in compozitia de galbenusuri, iar apoi amestecand usor se incorporeaza si faina cernuta si praful de copt (amestecat cu faina).

Se toarna compozitia in tava tapetata cu unt si presarata cu faina.

Se presara ciresele pe deasupra si se da tava la cuptor la foc potrivit cam pt 40-45min.

Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si se lasa la racit la temperatura camerei, se pudreaza cu zahar pudra si cu zaharul vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covoras pufos cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cremsnit

Postat de MotanLaOale

Desert prajitura cremsnit

Crema: Ouale se amesteca cu zaharul. Se adauga amidonul si se mixeaza bine sa nu ramana cocoloase. Se pune laptele la fiert. Cand ajunge la fierbere se ia de pe foc si se toarna in el amestecul...

Citeste continuarea

Prajitura Carpati

Postat de mirela0911

Prajitura Carpati

Foile: Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul, pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand laptele, sarea si uleiul. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2012, 06:06
buna
la 01.08.2012, 09:52
O bunatate ai facut!!!
la 01.08.2012, 11:12
Yumiiii!
la 01.08.2012, 11:30
sa ma asez si eu pe "covoras"
la 01.08.2012, 12:09

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking