Covridog pentru mic dejun

Postat de rodica_m in Aperitive / Garnituri
27 Oct 2011 | 9995 vizualizari
Covridog pentru mic dejun

Ingrediente

  • 500 gr cremvusti
  • 300 gr faina
  • 150 ml apa calduta
  • 4 gr drojdie
  • 2 oua
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • o priza de sare
  • 30 gr susan

Mod de preparare

Pregatim aluatul in care vom rula cremvustii:

In apa calduta vom pune drojdia si lingurita de zahar, amestecam pana se omogenizeaza si se topeste zaharul si turnam maiaua peste faina, adaugam sarea si un ou.

Framantam pana nu se lipeste de mana, pentru ca acest lucru sa se intample mai repejor adaugam uleiul treptat si iar framantam. Trebuie sa rezulte un aluat elastic. Lasam la crescut la cald cam 30 min.

Intre timp curatam cremvustii de pielita. In jumatatea de kg de cremvusti pe care am luat-o eu au fost 10 cremvusti.

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 10 bilute. Rulam fiecare biluta cu mainile pe masa infainata. In asa fel obtinem o bagheta lunga pe care o aplatizam cu degetele. Luam un cremvusti si de jur imprejulrul lui rasucim bagheta de aluat. 

Repetam operatiunea pana terminam cremvustii. Ii punem in tava tapetata cu hartie de copt. 

Batem un ou cu putina sare si ungem fiecare covridog. Apoi presaram susanul.

Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180 C pentru aproximativ 1h si 15 min.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covridog pentru mic dejun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

Postat de Zamfira

Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

Pregatirea aluatului Framantam faina cu untul foarte rece si adaugam putina sare. Adaugam 2 oua intregi si 50 ml apa foarte rece. Tapetam cu grasime si faina o tava de tarta sau o forma...

Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu branza sarata

Postat de sufletista

Aperitiv placinte cu branza sarata

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si amestecam, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta si zaharul, amestecam usor cu putina faina, dupa care adaugam ouale...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2011, 19:03
delicios sunt prima si ma servesc
la 27.10.2011, 19:57
ce nume interesant,covridog arata foarte bine si vreau si eu unul cu de toate,te rog
la 27.10.2011, 19:59
Foarte tare...arata intr-un mare fel le dai idei celor de la fast food
la 27.10.2011, 20:06
tare bun asa
la 27.10.2011, 20:24
sunt grozavi!!!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking