Ingrediente
- 500 gr de faina
- 2 lg de smantana
- 75 gr de untura
- 175 de gr margarina
- 1 galbenus de ou
- 15 gr de drojdie
- 1/2 cana de lapte
Pentru decor
- 1 ou
- sare grunjoasa
- susan
- cascaval
- sare de mare
Mod de preparare
Drojdia o dizolvam in lapte caldut.Frecam margarina ,untura si smantana pana devin o pasta omogena apoi incorporam faina,galbenusul de ou,sare drojdia dizolvata si framantam bine.
Eu nu am avut forma de covrigei si i-am modelat ,merg si taiati tip saratele sau orice alta forma doriti.Aluatul este putin mai moale ,asa trebuie sa fie ,e ok asa .
Asezam covrigeii in tava ii lasam 5 minute sa dospeasca apoi ii ungem cu oul batut,apoi presaram sare grunjoasa ,casacaval sau susan in functie de preferinte.
Coaceti in cuptorul incins in prealabil.
Sursa
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|