Covrigei cu sare si miere

Postat de adasev12 in Piine
20 Oct 2010 | 9217 vizualizari
Covrigei cu sare si miere

chiar daca e deja noapte, eu va poftesc la un covrigel cald, dulce sau sarat....cum va place....daca nu lasati pe dimineata....

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 15 g drojdie
  • o lg zahar
  • o l-ita de sare
  • 50 g margarina topita
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa
  • pt covrigeii sarati:
  • 1 l-ita faina si o juma de l-ita sare
  • pt cei dulci:
  • o l-ita miere

Mod de preparare

drojdia se dizolva in apa calduta si se amesteca cu sarea si zaharul, se lasa apoi vreo 15 min  la loc cald.

se pune faina intr-un vas , in mijloc se pune maiaua de drojdie si se amesteca  usor, apoi se adauga laptele caldut si apa tot calda, apoi margarina topita, dar nu f calda....se amesteca toate f bine, apoi se rastoarna pe masa si se framanta fff bine, cam 15 min, pana incepe aluatul sa faca basicute si se crapa...cu cat e framantat mai bine, cu atat va fi mai pufos. se pune inapoi aluatul in vas , s epresara cu faina si se acopera cu un prosop gros. se da la loc cald cca 45-50 min. eu am pornit focul la un ochi la aragaz, am dat la minim, am pus peste o tava cu fundul in sus, apoi un prosop si vasul cu aluat peste. am lasat asa, si cand s-a infierbantat prea tare, l-am luat un timp , apoi l-am pus iar aproape de caldura. in 45 min a crescut ffff frumos, am scos apoi aluatul si l-am mai framantat vreao 3-4 min apoi l-am lasat iar la cald inca o juma de ora. timp in care a crescut iar .

se imparte apoi aluatul in 20 de buc, se lucreaza fiecare bucatica pana ajunge la grosimea unei grisine, se rasuceste sub forma de covrigel si se pune in tava unsa cu un si tapetata cu faina. cred ca cu foaie de copt era mai bine, dar nu am avut acum. jumatate din aluat l-am facut sub forma de coronita impletita in trei.

dam covrigeii la cuptorul preincalzit in prealabil la 220 g pt 10 min, scoatem si ii ungem cu maia sarata facuta din faina, sare si apa, iar cei sub forma de coronita ii ungem cu miere. se mai lasa la cuptor inca 8-10 min nu mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu sare si miere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Lipii si paine cu ceapa

Postat de timea

Lipii si paine cu ceapa

Intr-o cana amestecam drojdia, zaharul si 1-2 lingurite de faina si turnam peste ele 100 ml apa calduta. Lasam la dospit aprox 10 minute.  Intr-un vas cernem faina si o amestecam cu sarea....

Citeste continuarea

Chifle cu lapte batut si parmezan

Postat de rocsi_1612

Chifle cu lapte batut si parmezan

Cerneti faina intr-un bol. Adaugati sarea, drojdia, zaharul, amestecati cu o paleta. Laptele batut, de la temperatura camerei, incepeti sa il adaugati treptat si framantati in acest timp. Puneti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2010, 23:40
Eeee...2 sa-mi pui si mie deoparte pentru dimineata.
la 21.10.2010, 00:42
sigur miha, cu palcere...i-am si pus
la 21.10.2010, 09:20
ce frumosi sunt
la 21.10.2010, 09:22
O,ce frumosi sunt
la 21.10.2010, 09:51
puskimea, mena, multumesc frumos. va invit la o cafea si un covrigel , cu mare drag!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking