Covrigi - Bretzel

Postat de Poliana in Piine
13 Iun 2012 | 15943 vizualizari
Covrigi - Bretzel

Pentru ca este post acum, eu m-am gandit sa va servesc cu o portie generoasa de covrigi home-made ;) Va inscrieti? Se fac foarte usor, iar cand nu aveti timp de facut prea multa mancare, sau cand va este pur si simplu pofta de covrigi (asa cum mi-a fost mie), atunci aceasta este reteta potrivita! Despre reteta stiu de la Ana Maria Ciolacu(justlovecooking) iar cand am vazut cat de bine arata, m-am gandit sa-mi pun si eu manutele la treaba.

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 500 gr faina alba
  • 12 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • 280-300 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • Pentru oparit
  • 1 litru apa
  • 6 lingurite bicarbonat
  • 2 lingurite sare

Mod de preparare

Drojdia o punem intr-un vas impreuna cu apa calduta (nu fierbinte) si zaharul. Amestecam putin, si lasam 10 minute la odihna.

Faina o cernem si o punem intr-un castron incapator, facem o gropita in centru si turnam apa impreuna cu drojdia. Incepem sa framantam. Cand aluatul este omogenizat adaugam si sarea, si continuam framantarea. Cand suntem aproape gata adaugam si lingura de ulei si mai framantam pana la omogenizare. Trebuie sa obtinem un aluat elastic care nu se lipeste de maini. Dupa caz, se mai poate adauga faina sau putina apa.

Lasam aluatul intr-un loc caldut, ferit de curenti, pentru aproximativ o ora.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul incepem sa formam covrigii. Impartim aluatul in 12 bucati egale. Luam fiecare bucata si formam un snur subtire, dupa care incercam sa ii dam o forma de covrig.

Punem la fiert apa cu bicarbonatul si sarea.

Intre timp pregatim o tava cat mai mare (tava de la aragaz e cea mai potrivita) cu hartie de copt.

Incalzim cuptorul la 220 grade.

Cand apa fierbe, luam fiecare covrig in parte si-l punem la oparit. Nu-l lasam mai mult de 30 de secunde in apa, apoi il scoatem cu paleta si-l asezam cu grija in tava pregatita. Repetam operatiunea pentru fiecare covrig, pana la epuizare.

Covrigii se presara cu sare, mac sau susan dupa cum va este placul si pofta :)

Cand cuptorul este incins, se introduce tava cu covrigii. Sa coc timp de aproximativ 25-30 minute.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit iar apoi se servesc cu mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi - Bretzel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (63)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Covrigi Bretzel in forma de Iepurasi

Postat de ctlina

Covrigi Bretzel in forma de Iepurasi

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina,untul moale, maiaua si...

Citeste continuarea

Covrigi sau Bretzel

Postat de LoreAmbro

Covrigi sau Bretzel

Dizolvăm drojdia in apa călduță (nu fierbinte), adăugăm și lingurița de zahăr. Intr-un bol încăpător, adăugăm făina cernută cu sarea, turnăm drojdia dizolvată și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2012, 22:40
la 13.06.2012, 22:46
ce reusiti sunt
la 13.06.2012, 22:51
Sunt minunati covrigii tai! imi plac la nebunie....trebuie sa fac si eu.
la 13.06.2012, 22:51
Vladimir, ma bucur ca-ti plac!
la 13.06.2012, 22:52
Mitinita multumesc , si daca ai sti ce usor se fac! La fel se si mananca )

Vezi toate comentariile (63)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking