Covrigi ca la '' Pity ''

Postat de pity19 in Piine
20 Feb 2014 | 2858 vizualizari
Covrigi ca la '' Pity ''

Foarte buni,ca la brutarie . :)

Ingrediente

  • 500 gr faina ,
  • 150 ml lapte ,
  • 150 ml apa,
  • 25 gr drojdie ,
  • 1 lingurita sare ,
  • o lingurita zahar
  • pentru crusta cu sare :
  • o lingura faina,
  • o lingura apa ,
  • o lingura sare ,
  • galbenus pentru uns

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol, se adauga drojdia (care a fost dizolvata cu apa calda), se adauga laptele, apa ramasa, lingurita de sare, zahar. Se framanta un aluat nelipicios. Se da la odihnit in loc caldut cca o ora.

Dupa ce s-a odihnit se unge masa cu faina, se intinde jumatate din aluat. Se taie franjuri lungi, se indoaie in forma unui covrig, se unge cu ou. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, in tava mea au incaput cate 4; se ung cu galbenus de ou. Se pun in cuptorul preincalzit la 200 grade; se lasa 20 de minute, se scot, se da cu o lingura in zig zag crusta pregatita cu sare; se mai lasa la cuptor 15 minute.

Sunt absolut deliciosi ! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi ca la '' Pity ''" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu faina neagra si susan

Postat de sufletista

Paine cu faina neagra si susan

Intr-un bol amestecam cele 2 tipuri de faina cu sarea, semintele de susan, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa si zaharul. Amestecam treptat cu lingura adaugand uleiul...

Citeste continuarea

Harcha sau galete marocane

Postat de comanligia

Harcha sau galete marocane

Intr-un bol se amesteca grisul fin,praful de copt,sarea si zaharul. Se topeste untul si se adauga in gris iar cu varfurile degetelor se amesteca pana devine nisipos. Se adauga laptele sau...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2014, 09:12
la 20.02.2014, 09:34
la 20.02.2014, 11:06
la 20.02.2014, 11:37
buni!
la 20.02.2014, 14:42
Cat de buni

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking